Col·laboracions

Els convenis establerts amb entitats, empreses i intitucions, han permès als nostres alumnes treballar en projectes reals vinculats a les seves especialitats.

En aquest àmbit trobareu un recull de les darreres col·laboracions de l'escola.

Campanya contra la violència masclista

L'AGRESSOR ETS TU

25 de novembre de 2021

Aida Busquets, Òscar Miró, Daniel Pérez i Neus Pullina han realitzat la campanya amb motiu del 25 de novembre: Dia Internacional contra la violència masclista 2021 des del mòdul de Gestió de Projectes Professionals

La campanya desenvolupada en col·laboració amb el Servei d'Igualtat i el Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD) posa l'èmfasi en les agressions que tenen lloc en el context d'oci nocturn entre la població més jove.

Des de l'escola, donem suport a tots i totes les que actueu per per erradicar qualsevol de les formes de violència masclista.

Les escoles municipals d'art Arsenal i Gaspar Camps i els museus d'Igualada i Vilafranca presenten el projecte ViPELL

1 de març de 2019

Les escoles municipals d'art Gaspar Camps d'Igualada i Arsenal de Vilafranca i els museus Vinseum de Vilafranca i el Museu de la Pell d'Igualada el projecte VIPELL. L'objectiu és integrar l'aprenentatge dels estudiants en un entorn laboral amb l'encàrrec de desenvolupar objectes de marxandatge per a les botigues dels dos museus. 

El passat divendres a l'Auditori de VINSEUM va tenir lloc la presentació dels sis projectes que han participat en la iniciativa. La presentació va anar a càrrec dels alumnes que configuraven equips multidisciplinars (amb alumnes de Vilafranca i Igualada es formen en els disciplines de joieria i pell). A la presentació també hi va assistir David Beltran, representant del Departament d'Educació de la Generalitat, i les regidores d'Ensenyament dels Ajuntaments d'Igualada i Vilafranca, Maribel Cuadras i Xell Montserrat. Hi van assistir professors de les dues escoles i també l'alumnat implicat en el projecte. Tot això conduït pels directors dels dos centres: Raquel Camacho i Albert Abella

El projecte s'inclourà en el Programa Talent Creatiu i empresa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, programa de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències entre centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny i les empreses o entitats que formen part del teixit productiu o social.

No estàs sola!

25 de novembre de 2018

Alexandra Banoiu-Scarlat, Quim Inglada i Asen Cort han estat els autors de la imatge del 25N a Vilafranca del Penedès

Un any més l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. L'acte institucional d'enguany gira entorn de la conferència Dona, Discapacitat i Violència, i serà divendres 23 de novembre, a les 19h, a la sala d'actes de l'Escorxador, on també farà la lectura del manifest de la diada per part de l'Associació Entre-tots i la presentació del cartell de la campanya a càrrec de l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art Arsenal que hi ha participat. 

Jordi Masó ha estat l'autor del guardó del premi literari Lector de l'Odissea 2018

19 de novembre de 2018

Consell Comarcal, Vilafranca

Divendres 19 de novembre, la llibreria l'Odissea va lliurar el XIXè Premi El Lector de l'Odissea a Núria Busquet.

Va fer-ne entrega Jordi Masó, alumne de segon curs de Joieria Artística, ha estat l'autor del guardó.

Imatge del 25è anivesari de la secció filatel·lica de l'IEP

12 de gener de 2018

 Matasellegs del 25è aniversari de la secció filatel·lica de l'IEP

Carla Rovirosa, alumna de segon curs de Gràfica Impresa, és l'autora del matasegells i els materials de difusió de l'exposició commemorativa del 25è aniversari de la secció de filatèl·lia i col·leccionisme de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

La proposta gràfica de la Carla busca la vinculació amb el territori i amb la viticultura a partir de la síntesi gràfica de les parcel·les de vinyes des d'un pla aeri. Aquesta imatge és la que ha incorporat al matasegells que l'operador del servei espanyol de correu, Correos, ha utilitzat per matasegellar les trameses postals durant el dissabte 13 de gener de 2018, així com al díptic i al sobre commemoratiu de l'exposició filatel·lica que té lloc a la Sala d'Exposicions de la antiga Estació Enològica, situada al carrer Amàlia de Vilafranca fins el 21 de gener de 2018.

L'escola col·labora amb la Fira del Gall

16 i 17 desembre 2017

 

Els galls i gallines realitzats a l'escola han tornat a ser presents a les façanes de la vila i als expais de la fira

Enguany, a més dels gallsi gallines presents a les façanes, la col·lboració de l'escola amb la Fira del Gall ha inclòs la realització d'una "guardiola" en forma d'ou per recollir els donatius en favor de La Marató de tv3, i el disseny i producció del galls ceràmics que actuen com obsequi institucional de la Fira del Gall. Juan José Lorente Jimenez és l'autor del gall ceràmic i ha estat realitzat en el curs de Ceràmica d'Alta Temperatura sota la direcció de Rosa Boqué.

Laia Musons és l'autora de la imatge del 25N a Vilafranca

25 novembre 2017

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Laia Musons és alumna de segon curs del cicle de grau mitjà d'Assitència al Producte Gràfic Imprés

Com en d'altres ocasions, l'Escola col·labora amb el SIAD, el servei d'Informació i Assessorament a les Dones de l'Ajuntament de Vilafranca per tal de donar difusió a la Jornada Contra la Violència Masclista del 25 de novembre.

L'escola Arsenal participa en la 13a Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca

1 juny de 2018

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA

Divendres 1 de juny es celebra la 13a Nit solidària del Rotary Club Vilafranca a la Societat La Principal El Casal. En aquest acte es lliuren els guardons, obra de Carles Bisbal, alumne de Grau superior de Gràfica impresa.

Aquest any, la Nit Solidària es fa en benefici de l’ampliació de la residència Graupera de la Fundació l’Espiga. Els diners recaptats en el sopar organitzat es destinaran a finançar l’ampliació de la residència, d’aquesta manera s’ampliarà de 12 a 20 el nombre de persones ateses. 

Des de l'escola han participat tots els alumnes de totes les especialitats de grau superior, amb un treball iniciat amb la visita a la Fundació l'Espiga per conèixer de primera mà la seva tasca. De diferents propostes dissenyades pels alumnes, els professors juntament amb els membres de la junta del Rotary Club, van seleccionar la peça de Carles Bisbal com a guardó honorífic d'aquesta vetllada. Aquest es lliura a diferents organitzacions col·laboradores amb la causa solidària.

Presentem nou projectes a la seu del Departament d'Ensenyament

8 de febrer de 2017

L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'una nova línia de productes per a Ceràmiques Marcó.

Els alumnes de segon curs de Grau Superior de Joieria Artísitca, Gràfica Audiovisual i Gràfica Impresa han participat al Projecte Talent-Art promogut pel Departament d'Educació i l'empresa Ceràmiques Marcó, en el marc del conveni de col·laboració ENSERE entre les escoles d'art i diverses empreses catalanes.

Properament, els projectes estaran presents a l'espai SI de la fira Expo Hogar a Barcelona.

Fidel Igual realitza la campanya Regala Igualtat de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca

15 de desembre de 2016

Projecte de continuitat del curs passat, realitzat per Fidel Igual, alumne de 2n curs de Grau Superior de Gràfica Impresa

L'Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria d'Igualtat, impulsa enguany la campanya de sensibilització de joguines no sexistes sota el lema “REGALA IGUALTAT”. La idea d'aquesta campanya és fomentar una compra responsable de les joguines afavorint els valors d'una societat més justa i igualitària.

 

Els materials de difusió inclouen un cartell i una tarja postal, que es distribuiran per totes les llars d'infants i centres educatius de primària de Vilafranca i també a través de l'associació Centre Vila, l'Associació de Comerciants de la Girada i la Unió de Botiguers i Comerciants de l'Espirall.   Enguany, la Laia i l'Oriol, els personatges ideats per Fidel Igual, acompanyaran a mida real al Patge Reial per diferents indrets de la vila per a que nens i nenes puguin jugar amb el seu armari de professions no sexistes.

Trobareu més informació a http://www.vilafranca.org/jsp/noticies/detall.jsp?id=61265182 

 

Els alumnes de Grau Superior dissenyen les rotondes d'accés a Vilafranca

15 de desembre de 2016

La primera de les peces ha estat insta·lada a la sortida oest de Vilafranca, enllaçant el carrer Progrès en direcció a la carretera BP-2121

El projecte s'ha de desenvolupat en col·laboració a l'Ajuntemament de Vilafranca per tal de promoure "La Carretera del Vi" que desde Torrelles de Foix, fins a Sitges, enllaça diferents cellers de la comarca.   Els alumnes de grau superior han projectat diferents elements en acer corten que reprodueixen motius relacionats amb l'el·laboració i el consum del vi i que s'instal·laran a les diferents rotondes que inclou aquesta primera wine road de l'estat.

Podeu trobar més informació a http://www.lacarreteradelvi.com/ i a http://vilafranca.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=89022423

L'Arsenal dissenya els plats de presentació del Restaurant el Gat Blau, per celebrar el 20è aniversari

3 de juliol de 2017

Enguany el restaurant El Gat Blau celebra 20 anys des que va obrir portes a Vilafranca. Dins dels actes per celebrar aquest 20è aniversari, el restaurant ha apostat per accions artístiques, amb protagonistes del territori. Una d'elles és la petició a l'Escola municipal d'art Arsenal que els seus alumnes, dins del projecte de final de curs, elaboressin el disseny dels plats de presentació del restaurant. La proposta va ser molt ben acollida per la direcció de l'escola Arsenal i per l'alumnat. El projecte el va portar la professora Rosa Boqué des del mòdul de Projectes de Joieria i la proposta triada ha estat conceptualitzada per Vicenç Vidal i Lluís Lorente, i realitzada per Adrián Grande, tots tres alumnes de segon curs de Joieria Artística. Els resultat són uns plats que han captat l'essència del Restaurant El Gat Blau en la seva totalitat. Es tracta d'una positiva col·laboració entre una empresa privada com és el Restaurant El Gat Blau i un centre d'ensenyaments artístics com l'Escola Arsenal. 

Instal·lació amb motiu de la Fira del Gall 2016 a Vilafranca de Penedès

17 i 18 de desembre de 2016

Com en les tres darreres edicions, hem instal·lat els Galls i Gallines de poriestiré que guiaran els visitants cap al recinte de la Fira del Gall

Aquesta intervenció és el resultat del concurs d'idees realitzat conjuntament pels alumnes de Grau Superior de Joieria i de Gràfica, del que va resultar guanyadora la proposta d'instal·lar Galls i Gallines als balcons del centre de la vila per guiar els visitants cap al recinte de la Fira del Gall.

 

Nil Olier és l'autor del cartell de la Jornada contra la violència masclista

17 de novembre de 2016

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Nil Olier és alumne del cicle de grau superior en gràfica impresa i enguany ha estat el responsable del cartell i el díptic de la Jornada contra la violència masclista a Vilafranca del Penedès el proper 25 de novembre de 2016

Com en d'altres ocasions, els alumnes de l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual de l'escola han participat en el concurs intern per realitzar la imatge dels actes promoguts des del Casal per la Igualtat (SIAD) de l'Ajuntament de Vilafranca que innaugurarà nova seu. 

Podeu trobar informació sobre tots els actes al web vilafranca.cat

Presentació de projectes finals
de Grau Superior a l'escola Baltà i Elias

15 de juny de 2016

ESCOLA BALTÀ I ELIAS, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

2016 presentacio balta

Alumnes de Gràfica Impresa, Gràfica Audiovisual i Joieria Artística presentaran els seus projectes finals de cicle de Grau Superior, proposant una nova imatge per a l’escola Baltà i Elias.

La presentació és pública i es farà el proper dilluns 20 de juny, a les 16:00h, al menjador de l'escola Baltà i Elias de Vilafranca.

Sergi Mata dissenya la samarreta del Vijazz 2016

13 juny de 2016

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

vijazz2016 smata

Sergi Mata Montserrat és alumne de segon curs del cicle de Grau superior en Gràfica impresa i ha dissenyat la samarreta oficial de la desena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016

LAURA BEL DISSENYA LA SAMARRETA DEL VIJAZZ 2017

26 juny de 2017

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Laura Bel Freixes és alumna de segon curs del Cicle de Grau Mitjà en Gràfica interactiva i ha dissenyat la samarreta oficial de l'onzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2017

Els seguidors Vijazz a Facebook han estat els encarregats de seleccionar la samarreta oficial del Vijazz 2017 entre els sis finalistes, tots ells alumnes de l'Arsenal Escola Municipal d'Art de Vilafranca del Penedès. La proposta més votada ha estat la de Laura Bel, de Sant Quintí de Mediona. El disseny es plasmarà en samarretes d'home i de dona, que es podran adquirir a les guinguetes del Vijazz durant els dies del festival. A l’estand institucional de Tastavins Penedès s'hi exposaran les sis propostes que han participat al concurs.

Carles Bisbal dissenya la samarreta del Vijazz 2018

21 juny de 2018

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Carles Bisbal i Mota és alumne de segon curs del Cicle de Grau Superior en Gràfica impresa i ha dissenyat la samarreta oficial de la dotzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2018

Els seguidors del Vijazz a Facebook han estat els encarregats de seleccionar la samarreta oficial del Vijazz 2018 entre els sis finalistes, tots ells alumnes de l'Arsenal Escola Municipal d'Art de Vilafranca del Penedès. La proposta més votada ha estat la de Carles Bisbal, de Calafell. El disseny es plasmarà en samarretes d'home i de dona, que es podran adquirir a les guinguetes del Vijazz durant els dies del festival. A l’estand institucional de Tastavins Penedès s'hi exposaran les sis propostes que han participat al concurs.

Mostra creativa de l'EMA Arsenal al celler Ferré i Catasús

15 de maig de 2016

COL·LABORACIÓ, LA GRANADA

IMG 8374

Amb motiu de la presentació del vi solidari Atrapaestels de Ferré i Catasús, els alumnes de l'EMA Arsenal han realitzat projectes creatius des de les especialitats de Joieria artística i Gràfica impresa. Es presenten en una mostra a la botiga del celler on es pot veure l'exposició de les propostes realitzades pels alumnes.

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica impresa han realitzat el disseny de l'etiqueta del vi negre Atrapaestels, un vi solidari que destinarà els seus beneficis integrament a l'obra social d'Univers Penedès. Aquesta entitat la integren persones amb diversitat funcional i han participat en el projecte del nou vi Atrapaestels amb el naming. El disseny de l'etiqueta seleccionada l'ha realitzat l'alumne Gerard Nieto, de segon curs de gràfica impresa.

063web

Des del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria artística també es presenten els projectes finalistes treballats amb la temàtica Maridatge de vi i cava amb joies.

Els alumnes de grau mitjà participen en la campanya de sensibilització de la Marató

10 de desembre de 2015

Els alumnes de Procediments de Joieria, APG Interactiu i APG Imprés després d'assistir a la conferència divulgativa sobre les malalties objecte del programa d'enguany, han realitzat murals per tal se sensibilitar sobre la problemàtica de l'obesitat i la diabètis.

Els murals han participat al concurs Pinta La Marató organitzat per la la Fundació Marató. Podeu trobar més informació a  

http://www.tv3.cat/marato/sensibilitzacio