Les escoles municipals d'art Arsenal i Gaspar Camps i els museus d'Igualada i Vilafranca presenten el projecte ViPELL

1 de març de 2019

Les escoles municipals d'art Gaspar Camps d'Igualada i Arsenal de Vilafranca i els museus Vinseum de Vilafranca i el Museu de la Pell d'Igualada el projecte VIPELL. L'objectiu és integrar l'aprenentatge dels estudiants en un entorn laboral amb l'encàrrec de desenvolupar objectes de marxandatge per a les botigues dels dos museus. 

El passat divendres a l'Auditori de VINSEUM va tenir lloc la presentació dels sis projectes que han participat en la iniciativa. La presentació va anar a càrrec dels alumnes que configuraven equips multidisciplinars (amb alumnes de Vilafranca i Igualada es formen en els disciplines de joieria i pell). A la presentació també hi va assistir David Beltran, representant del Departament d'Educació de la Generalitat, i les regidores d'Ensenyament dels Ajuntaments d'Igualada i Vilafranca, Maribel Cuadras i Xell Montserrat. Hi van assistir professors de les dues escoles i també l'alumnat implicat en el projecte. Tot això conduït pels directors dels dos centres: Raquel Camacho i Albert Abella

El projecte s'inclourà en el Programa Talent Creatiu i empresa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, programa de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències entre centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny i les empreses o entitats que formen part del teixit productiu o social.La regidora Xell Montserrat va voler destacar la importància de “treballar a partir d'un encàrrec real, ja que aquest és un element de motivació i de valor afegit per als alumnes”. També va voler destacar “la dimensió supracomarcal del projecte, a nivell de vegueria, i el fet de posar en valor la singularitat de cada territori amb la vinya, el vi i la pell”. 

 

Presentació del projecte VIPELL https://arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal