×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2011-2012/2012_catskills is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2011-2012/2012_catskills is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

14 de juny de 2012

CATSKILLS, BADALONA

alt

L'alumna de segon curs, Sara Sintes ha estat seleccionada entre els deu millors alumnes de Gràfica Publicitària de Catalunya, per representar les escoles catalanes a la fase classificatòria d'SpainSkills 2012

Aquest campionat de Formació Professional té per objectiu seleccionar els millors alumnes de l'estat, per competir a WorldSkills 2012 representant l'estat Espanyol.  Durant la jornada de competició, els participants van haver de realitzar la seva proposta de marca i identitat gràfica per una estació de radio, i desenvolupar-ne les aplicacions sense superar el temps establert pel jurat. 

El jurat, composat per professionals i docents, va valorar tan els aspectes creatius com aquells aspectes tècnics relacionats amb els desenvolupament i aplicació de la marca.

 {gallery}/2011-2012/2012_catskills/{/gallery}

 

El CATSKILLS és un campionat organitzat per la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de promocionar la Formació Professional i els Ensenyaments de Règim Especial -com ara els estudis artístics- i de motivar els alumnes a excel·lir dintre dels seus camp d'estudi. Un altre objectiu del CATSKILLS és seleccionar l'alumnat que representi Catalunya en el campionat estatal de F.P. Worldskills Spain 2013 que tindrà lloc a Madrid a principis de l'any que ve.

En el cas de l'skill de Disseny Gràfic, els estudiants se sotmeten durant set hores a una sèrie de proves que demanen tant capacitats tècniques com creatives. Durant el campionat se'ls demana que generin solucions concretes a necessitats de comunicació audiovisual específiques i adaptades als estàndards de la producció industrial, partint d'un planteig, planificant tot el procés i subjectes a unes dates límits. En definitiva, el que és el desplegament d'un procés de disseny gràfic.

Cada centre només pot inscriure un sol participant al Campionat. Per aquest motiu, l'escola Arsenal ha realitzat un concurs intern en què els alumnes han hagut de demostrar que tenen els coneixements suficients per elaborar projectes de comunicació gràfica, utilitzar les convencions del disseny, planificar estratègies de manera global, adequar les propostes creatives als requeriments del projecte, identificar i emprar mètodes, materials i tècniques els procediments gràfics industrials, així com saber aplicar la normativa reguladora de l'activitat productiva. A més, se'ls ha valorat la capacitat de concentració, de resoldre adequadament problemes i de treballar sota pressió.

Totes aquestes tasques han estat coordinades per Sheila González, professora de l'àrea de disseny gràfic, per la seva cap d'àrea i per la Direcció de l'EMA Arsenal. L'esforç ha portat a Sara Sintes, de 20 anys, a quedar segona entre els deu millors estudiants de disseny gràfic de Catalunya i a només a quatre dècimes -de cent punts possibles- del guanyador, estudiant de l'escola Pau Gargallo de Badalona, escola l'amfitriona del Campionat.