40 anys d'art

Escola d'art Arsenal, Vilafranca

Tres directors de l'Arsenal

Ton Salvadó, Josep Maria Avilés i Albert Abella durant l'acte de commemoració dels 40 anys de l'Escola Municipal d'Art Arsenal

L'acte commemoratiu dels 40 anys d'escola va comptar amb la participació de tres dels directors que ha tingut l'escola. D'altres, hi eren presents entre els professors, els alumnes i exalumnes que varem pendre part en la celebració. Josep Maria Avilés -primer director de l'Escola, pintor i professor a l'Escola Llotja- va explicar als assistents l'orígen de l'escola a Sant Sadurní d'Anoia i la vinculació amb l'Escola Massana; Ton Salvadó -arquitecte i professor d'arquitectura a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i Reus- va compartir reflexions sobre el llenguatge plàstic i la seva experiència com a professor i director de l'escola, recordant especialment aquells moments en el que l'escola ha definit què vol ser.  Des d'aquí, els volem agraïr la seva participació.

Els encarregats d'iniciar l'acte varen ser els alumnes de grau superior que han tornat a l'escola finalitzat el seu preríode de formació pràctica a l'estranger amb el programa de beques Erasmus. Ivo Fernández, Anna Cid i Patrícia Santiago varem parlar de l'experiéncia de treballar a Hongria i Dafne López, de retorn de les Highlands escoceses, va comparar la situació social de l'artesania al Regne Unit i a casa nostra.  A continuació, Eva Ortín -exalumne de l'escola guardonada amb la Beca Luxenter- va parlar de la seva estada a la seu de l'empresa a Madrid i del desenvolupament de les col·leccions d'aquesta prestigiosa firma.