Stage Caves Nadal

Els alumnes seleccionats per participar en l'stage han estat Ariadna Valls i Bàrbara Rodríguez per l'EA del Treball, Aránzazu Sainz i Núria Pascual per l'EAD Tarragona, Natsumi Kaihara i Carlota Serdà per l'EA Massana, Brigitte Guerra i Elaine Brenes per l'ESDAP Llotja i Guiu Rovira i Dani Rivas per l'EA Arsenal.

Joya DO Espai Caves Nadal

 

CONCEPTE:

Joya D.O., projecte de col·laboració entre el món empresarial i l'acadèmic, pretén expressar la tradició vitivinícola del Penedès mitjançant la creativitat i la innovació de la joieria contemporània.
Joya D.O. oferirà, als participants, una experiència única en contacte directe amb el territori. Les vinyes i les instal·lacions de Caves Nadal i de l'Escola d'Art Arsenal es convertiran en espais de reflexió, experimentació i treball creatiu.

OBJECTIUS:

Fomentar la creació artística mitjançant l'aproximació al territori.
Reconèixer la formació professional i artística en l'àmbit de la joieria contemporània.
Desenvolupar iniciatives de col·laboració entre diferents sectors formatius i empresarials.
Prestigiar les entitats i les institucions participants.

PROCÉS:

Amb la participació de Arsenal como vincle entre les escoles d'arts plàstiques i disseny, la projecció i el prestigi de JOYA BARCELONA, així com la dilatada experiència vitivinícola de Caves Nadal, s'ofereix a estudiants de joieria l'oportunitat de participar en un “stage creatiu” de cinc dies en terres del Penedès. Durant la residència artística a la Finca Nadal, 2 alumnes seleccionats de cada una de les 5 escoles oficials de joieria de Catalunya, tindran l'oportunitat d'experimentar la vinculació entre allò sensorial (joieria) i el territori (Penedès) i així crear, en les instal·lacions de l'escola Arsenal, peces exclusives amb un segell d'identitat propi que permeti veure reflectides les vivències i les experiències obtingudes.

L'objectiu d'involucrar nous talents amb prestigioses iniciatives artístiques i empreses que facilitin i impulsin la seva projecció, culminarà amb l'exposició de les peces seleccionades, a JOYA 2013 -Saló de la Joieria Contemporània de Barcelona- i la subhasta benefica de totes elles en el marc de “La Marató de TV3”, que es celebrarà el diumenge 13 de desembre de 2013 i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives.

alt

 

BASES PARTICIPACIÓ


PARTICIPANTS:

Alumnes/as matriculats/des de segon curs del cicle formatiu de grau superior de joieria artística en alguna de les cinc escoles oficials de Catalunya (Arsenal, Llotja, Massana, Tarragona i Treball).
Cada escola farà la selecció d'un màxim de dos/dues alumnes/as participants. Totes les inscripcions rebudes, degudament emplenades, seran admeses. El procés de selecció és responsabilitat de cada centre.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE:

Els/les alumnes/as seleccionats/ades participaran en un “stage creatiu” de cinc dies en les instal·lacions de Caves Nadal (Torrelavit) i l'Escola Municipal d'Art Arsenal (Vilafranca del Penedès).
Durant aquesta estada cada alumne/a haurà de projectar i realitzar un o una sèrie d'objectes (joies) que expressin la vinculació entre el territori (paisatge vitivinícola del Penedès) i el procés creatiu en l'àmbit de la joieria contemporània.
Les obres seleccionades, en aquest “stage”, seran exposades en l'espai JOYA D.O. (Espai Caves Nadal) dins l'àmbit de JOYA 2013 (Saló de la Joieria Contemporània de Barcelona), del 17 al 19 d'octubre de 2013.
Les mateixes obres participaran en la subhasta benèfica que es realitzarà el diumenge 13 de desembre de 2013, al Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) de Vilafranca del Penedès, dins el marc de La Marató de TV3.
El procés de selecció de les peces anirà a càrrec de l'organització de l'estada (Nadal, JOYA, Arsenal). Només podran optar a ser seleccionades les peces que s'adeqüin als conceptes treballats i que hagin estat totalment realitzades en aquest “stage”.
Tot el material seleccionat restarà en la seu dels organitzadors de l'estada fins la seva exposició a JOYA BARCELONA 2013 i posteriorment, fins a la seva subhasta en el marc de la Marató de TV3.

CALENDARI GENERAL:

Inscripció dels alumnes seleccionats: 20 de juny de 2013.
Durada de l'estada: de l'1 al 5 de juliol de 2013
JOYA BARCELONA 2013: del 17 al 19 d'octubre de 2013.
La Marató de TV3: 13 de desembre de 2013

Formulari d'inscripció

 

 

HORARI DE L'ESTADA:

Dia 1 
9:30 Recepció i allotjament a la casa dels veremadors de la Finca Nadal
10:00 Benvinguda i presentació de l'estada i dels participants.
11:00 – 13:00 Xerrades i conferències. Treball teòric i de camp.
13:30 Dinar de presentació
16:00 Benvinguda i presentació de les instal·lacions de l'escola.
17:00 – 21:00 Inici taller i visita a Vilafranca del Penedès
Dia 2 i 3
10:00 – 13:00 Xerrades i conferències. Treball teòric i de camp.
13:30 Dinar
16:00 – 21:00 Treball de taller.
Dia 4
10:00 – 13:00 Treball de taller
13:30 Dinar
16:00 – 21:00 Treball de taller.
Dia 5
10:00 – 13:00 Presentacions i conclusions.
13:30 Dinar de cloenda.

 

COMPROMISOS DELS PARTICIPANTS:

Cada participant es compromet a cedir les peces seleccionades per a la seva participació a JOYA BARCELONA 2013 i la seva subhasta a La Maratò de TV3, conservant sempre la seva propietat intel·lectual. Es lliurarà a cada alumne/a el certificat de participació a l'estada i un certificat d'autoria de les peces exposades i subhastades.
Cada alumne/a disposarà de deu minuts per tal de realitzar la seva pròpia presentació.
Els participants autoritzen a l'organització de l'esdeveniment a difondre per qualsevol mitjà, la informació generada en aquesta estada, incloent la reproducció total o parcial en diferents suports (web, catàleg, pòsters, revistes, vídeos, ..).de les obres realitzades.
Tots els participants es comprometen a complir en l'horari i el calendari establert, així com a col·laborar en el muntatge de Joya D.O. i a l'assistència a la subhasta de les peces seleccionades en La Marató de TV3.
La participació en aquest “stage” suposarà l’acceptació per part de les persones participants de tots i cadascun dels requisits, compromisos i obligacions de les presents bases.

L'ESTADA INCLOU:

Allotjament a la casa dels veremadors de la Finca Nadal de la Boadella (cuina, bany, TV i roba de llit).
http://www.nadal.com/ca/general:Cos/comarribar
Xerrades, conferències i visites programades.
Dinar dels cinc dies de l'estada.
Utilització de les instal·lacions de l'Escola Arsenal.
Transport, si és necessari, entre la finca Nadal i Vilafranca del Penedès.

L'ESTADA NO INCLOU:
Esmorzars i sopars.
Material per a la realització de les obres.
Eines personals
Transport fins a Vilafranca del Penedès i tornada.

RESPONSABILITAT:
En cas de danys o pèrdua de les peces seleccionades en aquest “stage”, l'organització n’assumirà la responsabilitat.
L'organització no es farà responsable de la pèrdua i/o desaparició de materials, eines i objectes personals durant l'estada.
L'organització es reserva el dret de modificar, si és necessari, aspectes d'organització, del calendari i dels horaris de l'estada.

 

ORGANITZACIÓ:

Caves Nadal

Caves Nadal
http://www.nadal.com/  


JOYA BARCELONA 2013.
http://www.joyabarcelona.com/

Escola Municipal d'Art Arsenal
http://www.arsenal.cat/

Copyright © 2023 EMA Arsenal