Mural de l’escola Arsenal al racó del còmic de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca

19 de febrer de 2015

 Instal·lació del mural a la Biblioteca

Mural Superherois Marvel que l’escola ha realitzat en col·laboració amb la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès.

Es tracta d’un mural conjunt format per pòsters individuals que han treballat els alumnes de Gràfica Impresa i Gràfica Àudiovisual de l’Arsenal que s’exhibirà en el racó que la Biblioteca Torras i Bages té dedicat al còmic.

Aquesta és la segona obra fruit del l’acord de col·laboració que van signar l’Escola Municipal d'Art Arsenal i la Biblioteca Torras i Bages per tal de que els seus alumnes puguin realitzarpresentar, com a projecte de final de curs, un mural al·lusiu al món del còmic per que serveixi de reclam per aquesta secció de la biblioteca.

L'obra escollida aquest any ha estat creada pels alumnes de primer curs de Grau Superior de Gràfica Impresa i Gràfica Audiovisual des del mòdul Projectes 1. Es tracta d'una obra original de mig format, formada per un conjunt de cartells de format A3 que remeten cada un d'ells a un personatge de còmic. Elaborada des de un mòdul de disseny gràfic pretén ser una experimentació i fusió de tècniques artístiques com l'aquarel·la o el dibuix tradicional amb els recursos més comuns del camp del disseny com la fotografia, la síntesi gràfica, el dibuix vectorial, la tipografia o el collage sempre amb la intenció de retre homenatge al 75è aniversari de la MARVEL, la famosa editorial estatunidenca de còmics, també anomenada “la casa de les idees”.

Aquesta iniciativa té el doble objectiu de ser un aparador obert al públic dels treballs elaborats pels alumnes de l'Escola Arsenal i, alhora, mostrar la biblioteca com un espai dinàmic on, a més a més de promoure la lectura de còmics, es dóna a conèixer també una vessant creativa i artística vinculada al món del còmic. En aquesta línia cal recordar que aquest any la Biblioteca Torras i Bages organitza per segon any consecutiu el club de lectura de còmic CòmicBTB i que juntament amb els serveis de Cultura i de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca, ja estan organitzant la 4a edició del concurs Operació Còmic.

Alumnes que han participat:

Gràfica Impresa:
Sara Delgado Dotú
Andrea Eguizabal García
Lidia Esplugas Vidal
Javier Fernández Jimenez
Maria Hill Soler
Alba Moreno Pacheco
Eva Romano Escarré


Gràfica Audiovisual:
Mayra Alfaro Ramirez
Sara Arrebola Martínez
Carla Elias Torras
Marta Guerrero Oñatevia
Jordi Jesús Martínez Chaves
Odei Morillas Ramirez
Manuel Prieto Bausa
Mireia Torres Cervera