Arsenal aconsegueix  la Carta Erasmus

8 de gener de 2014

El dia 8 de gener de 2014, la direció de l'Escola Municipal d'Art Arsenal va rebre una notificació de l'Education, Audiovisual and Culture Executive Agency de la Unió Europea que comunicava el següent: "La Comissió Europea ha decidit premiar la seva institució amb la Carta Erasmus"

El fet que Arsenal estigui en possessió de la Carta i entri en el programa ECHE (Charter for Higher Education 2014-2020) és una gran notícia, tan per a l'escola d'art, com per a Vilafranca que amb la consecució d'aquest reconeixement esdevé referent en el mapa dels ensenyaments superiors europeus.

La Carta Erasmus s'atorga a Universitats, Insitututs de Batxillerat, centres d'ensenyaments superiors -entre els que s'inclouen les escoles d'art i disseny. Els centres que sol·liciten entrar en el programa ECHE han de complir una sèrie de requisits pedagògics, d'organització acadèmica i de projecció exterior. La Comissió Europea ha estimat que l'Escola d'Art Arsenal els compleix i ha valorat l'esforç realitzat pel departament d'Internacional de l'escola tan en matèria d'intercanvis europeus com pel fet d'enviar alumnes en pràctiques a l'estranger. Val a dir que des de fa cinc anys, estudiants d'Arsenal han pogut gaudir de beques Erasmus per realitzar els seus estudis de pràctiques en alguns països europeus (Islàndia, Hongria, Itàlia, França, Anglaterra).

Amb la Carta Erasmus, Arsenal se situa de ple en el mapa educatiu europeu d'educació superior, de manera que no només podrà enviar els seus estudiants a altres escoles, sinó que esdevindrà un centre receptor que podrà acollir estudiants de la UE.

 

Carta Erasmus 2014-2020 https://arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal