Estudiants de la Jaschik Álmos
Művészeti Szakképző Iskola
de Budapest van realitzar una estada de pràctiques a l'Escola Arsenal

novembre 2013

PROGRAMA LEONARDO, EU

Des del 29 de setembre i fins el 27 d'octubre, alumnes de tercer curs de gràfica de la Jaschik Álmos Művészeti Szakképző Iskola van realitzar una estada de pràctiques professsionals a l'escola Arsenal acollint-se al Programa d'Aprenentatge Permanent, "Leonardo da Vinci" de la Unió Europea

No era la primera vegada que Arsenal rebia la visita de professors de la Jaschik Álmos Művészeti Szakképző Iskola de Budapest. L'abril passat, van ser a Vilafranca el seu director, Menyhárt Pál, el sots-director, Farkas Anna i la professora d'imatge gràfica, Siklósi Alexa, amb l'objectiu de consolidar les relacions entre ambdues escoles i conèixer de prop el model pedagògic del nostre centre.

Jaschik Álmos  Művészeti Szakképző Iskola

Amb tot, sí que va ser primícia rebre professors i alumnes de l'escola d'art de Budapest i integrar les seves activitats dins de l'estructura acadèmica i pedagògica dels cicles formatius de grau superior de gràfica impresa i de gràfica audiovisual impartits per Arsenal. En aquesta línia, els estudiants becats pel programa Leonardo, es van adaptar al nostre horari escolar -que és de 16h30 a 21h30, de dilluns a divendres- i van seguir les classes disseny, mitjans informàtics, dibuix tècnic, volum, expressió visual i joieria sota la tutela dels seus professors de gràfica -Siklosi Alexa i Hurton Tamás- del professorat d'Arsenal; i gràcies a la colaboració de Carme Fàbregas Bartok -professora de l'escola i traductora del magiar.

Fotografia de Hurton TamàsFora de l'horari de classes, Arsenal va preparar tot un seguit d'activitats extra-escolars per apropar els estudiants hongaresos a Vilafranca i al Penedès. Així, es van enfilar fins al capdamunt del camapanar de Santa Maria, van visitar Vinseum, Caves Nadal i Bodegues Torres i van assistir a un assaig de castells al local dels Castellers de Vilafranca. Val a dir també que abans de la seva partida cap a Budapest, l'Ajuntament de Vilafranca els va brindar una recepció oficial i l'escola Arsenal els va oferir un sopar de germanor informal al pati de l'escola.

Fotografia de Hurton Tamàs

2013 LEONARDO_1382779_4938941849653_1698363886_n

 

Per altra banda, Szenes Veronika, Sárosi Dániel‏, Sámson Péter‏, Regner Richard, Nagy Klaudia, Mrena Henrietta‏, Mosoni Csongor, Mákonyi Soma‏ i Debreceni Zsofi van completar la seva estada a casa nostra amb visites a Barcelona, Vilonova i la Geltrú i El Vendrell-Comarruga.

Fotografia de Hurton Tamàs

Tant alumnes com professors van valorar molt positivament les pràctiques realitzades a Arsenal i l'experiència obtinguda tant per l'aprenentatge i el coneixement de noves maneres de fer, com per l'apropament cultural i el caliu humà rebuts. Els va agradar molt que fóssim tan oberts i propers.Fotografia de Hurton Tamàs

Viszlát!

 

Programa Leonardo 2013 https://arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal