Exposicions

EXPOSICIÓ

Per què la joia és cultura?

del 15 al 30 d'octubre de 2022

A LA TENEREIA, Arxiu comarcal

Anna Rafecas i Gabriela Soffer, professores de joieria de l'escola, participen a l'exposició organitzada i comissariada pel Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemòlegs de Catalunya (JORGC) amb la col·laboració de les escoles de joieria de Catalunya

A la mostra també hi són presents Patricia Sadala, Jordi Masó, Xènia Ribes, Patrícia Aguiló, Sergio Sanchez, Paula de la Rubia, Paula Gisbert, Paula Alfocea, Sara Comino, Somiya Rodríguez amb peces realitzades durant els cicles formatius de grau mitjà i superior de joieria. Les peces poden veure's a Llucià joiers, al carrer Òdena, 3, d'Igualada.   

L'exposició s'inscriu en el marc de la capitalitat cultural catalana d'Igualada i pretén posar de manifest el paper que juga la joia i la joieria en el nostre context social i cultural. En aquest sentit, i com apunta Alex Riu -President del JORGC- l'exposició a recull peces que "representen l’esperit creatiu i cultural dels nostre ofici, i conviden al diàleg i a la reflexió. I de com una disciplina d’una extensíssima tradició al nostre país i que representa els valors culturals, s’ha de transformar a l’adaptar-se als nous corrents socials i de pensament.

Inauguració: dissabte, 15 d'octubre a les 10.30h

Descarregueu catàleg 

L'escola Arsenal participa en l'exposició "Art i Disseny. Talent creatiu i empresa"

24 abril de 2018

EXPOSICIÓ, BARCELONA

  

Dimarts 24 s'ha inaugurat l'exposició "Art i Disseny. Talent creatiu i empresa", a l'Illa Diagonal de Barcelona.

L'Exposició s'inscriu en l'àmbit de la IV Jornada d'art i disseny: de l'escola a l'empresa, que organitza el Departament d'Ensenyament amb el suport de totes les escoles d'art de Catalunya.

La nostra participació en aquesta exposició és:
En la selecció de projectes de 2 alumnes entre els 10 finalistes del concurs “Talent-Art: Projecte d'emprenedoria artística” organitzat per Ceràmiques Marcó i el Departament d'Ensenyament. En aquest concurs hi han participat 8 escoles d'art (La Llotja, Rubí, Pau Gargallo, Groc, Sant Just, La Garriga, Gaspar Camps i l'Arsenal). Es tractava de dissenyar una proposta gràfica, que tingués a veure amb el territori català, sobre producte ceràmic existent. El premi dels projectes finalistes és la seva comercialització. Els alumnes finalistes són: Jennifer Garcia i SergioRoma, de 2n curs de CFGS en gràfica impresa.

Primer premi del concurs de "cartells LGBTI. Gent gran" organitzat pels Departaments de Treball i Ensenyament. En aquest concurs hi han participat 13 escoles d'art, 190 alumnes que han presentat 90 propostes, sobre la difusió del respecte a la diversitat sexual i de gènere i l'acolliment a les residències de persones grans i centres cívics de Catalunya. Aquest primer premi ha estat per l'alumne: Miguel Ángel Banchón de 2n curs de Grau superior en gràfica audiovisual.

En el mateix concurs hem tingut un altre projecte finalista, Celma Hil, de 1r curs de CFGS gràfica impresa i una menció especial per Carles Bisbal, alumne de 2n de CFGS gràfica impresa per la presentació del seu projecte en vídeo.

Joya Barcelona 2020

Patrícia Aguiló exposa el seu projecte a JOYA

Patrícia Aguiló Bestard —estudiant del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria Artística de l'Escola Municipal d'Art Arsenal—ha estat seleccionada per JOYA BARCELONA i convidada a presentar el seu darrer treball en el marc "JoyaBarcelona-Schools".

El projecte d'Aguiló parteix de dues premisses: Per una banda, la idea de la cinquena pell teoritzada per Hudertwasser, que refereix la simbiosi entre NATURA-HOME. Per altra, l'adaptació condicionada per la irrupció de la COVID-19. Sobre aquest marc conceptual i teòric, Patrícia Aguiló desenvolupa un treball de joieria contemporània agosarat, innovador i emotiu. La imaginació, la destresa tècnica i la sensibilitat en són també característiques.

El treball d'aquesta alumna de l'Escola Arsenal es podrà veure a JOYA BARCELONA des del 19 de setembre fins el 29 de novembre a la seu d'Artesania Catalunya, carrer Banys Nous, 11 Barcelona.

L'exposició 45_LINEALS a la Capella del Vinseum, del 5 al 30 d'abril de 2017.

3 d'abril de 2017

A partir de dimecres 5 d'abril, a la sala d'exposicions de la Capella del Vinseum, podeu visitar l'exposició 45_Lineals. Solidaritat i sostenibilitat dels treballs dels alumnes de Grau Mitjà de l'escola Arsenal.

L'exposició 45_Lineals és el fruit de la col·laboració entre el Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca, en el marc del projecte de divulgació dels 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i l'Escola Municipal d'Art Arsenal de Vilafranca en el seu 45è Aniversari.

El treball pretén que mitjançant una visió artística, els alumnes reflexionin sobre els objectius formulats pels propers anys, per a fer un món millor. A partir d'un procés pràctic basat en el reciclatge, els alumnes transformen el paper i el cartró en material plàstic que els permet treballar forma i color. L'objectiu final és la creació d'una línea de 45 metres formada per plafons de 45x45 cm. Aquesta línea marca l'inici del projecte de futur de l'escola després de 45 anys d'història.

L'escola Arsenal a EspaiJoia 2018

La fira s'adreça específicament a professionals de la joieria i tindrà lloc al Convent dels Àngels de Barcelona

Del 14 al 15 d'abril de 2018

Aquest cap de setmana exposem a la fira Espaijoia de Barcelona, amb peces dels alumnes de 1r i 2n curs de grau mitjà en Procediments de joieria.
L'alumne que ens representarà de grau superior serà Zoltan Józan amb el projecte Impactes.

+ info: www.espaijoia.com

Irina Rovira representa l'escola al certàmen de joieria contemporània JOYA Barcelona

Irina Rovira presenta el seu projecte de final de cicle "Teixits identitaris"

Del 29 de setembre a l'1 d'octubre de 2016

El projecte és una reflexió sobre la recerca de la pròpia identitat i la descoberta d'un mateix

Un conjunt de imatges icòniques recorren el cos i evoquen reflexions personals d'Irina. Les peces es subjecten al cos amb un sistema d'anclatge que permet infinites reformulacions de la peça.

Copyright © 2023 EMA Arsenal