CURS DE SUMI-E, PINTURA JAPONESA AMB TINTA

8, 9 i 10 de juliol de 2019

Horari del curs: de 16h a 20h

Sumi (tinta) -e (pintura) és l'art de la pintura tradicional oriental i mil·lenaria. Solament amb tinta negra, aigua i paper es poden expressar diferents nivells de llum, foscor, volum i perspectiva.

Kaoru Hirose (Tokushima, Japó). Artista i professora certificada de Sumi-e per la International Sumi-e Association (Tokyo). El 1998 va marxar del seu país per a traslladar-se a Canadà i més tard a Alemania. El 2007 s'install·la a Sitges, on resideix actualment. Postgraduada en Cooperació i Gestió Cultural Internacional (Universitat de Barcelona) i llicenciada en Art, Llenguatge i Cultura (Osaka University of Foreign Studies, Japó).

Des de 2013 realitza tallers, demostracions i exposicions de Sumi-e a Barcelona, Sitges i altres ciutats d'Europa com a ll'Universitat Autònoma de Barcelona, l'Escuela d'Art municipal Manolo Hugué, Fira Barcelona (Saló del Manga i Handmade festival), etc. amb la il·lusió de difondre l'art del Sumi-e. La seva obra ha estat exposada a The National Arts Center of Tokyo entre d'altres.

En cada sessió d'aquest curs aprendrem tècniques diferents de Sumi-e, practicant cada element per a pintar un objecte i obtenir una obra final. Per a representar alguns objectes utilitzarem Ganzai per acolorir.

Els objectius del curs són: aprendre el concepte, història breu i materials de Sumi-e. Practicar els usos bàsics dels pinzells i desenvolupar la tècnica per a pintar diferents objectes. També es planteja realitzar unes obres finals de cada sessió i aplicar les tècniques apreses a la pròpia obra.

En les 3 sessions es treballaran: Introducció al Sumi-e, arbres, flors i papallones, muntanyes i aigua.

 

 

Preu del curs: 140 € 

  • Material inclòs
  • Dirigit a estudiants, artistes professionals i qualsevol persona interessada en l'art i la pintura.

+ info: www.kaoruhirose-sumie.com