CAL·LIGRAFIA

8 de juny de 2019

Horari del curs: de 10 a 14h i de 16 a 20h

Oriol Miró, cal·lígraf professional, es dedica a la cal·ligrafia des de l’any 1994. La seva feina inclou col·laboracions amb estudis de disseny gràfic, agències de publicitat, audiovisuals, museus, editorials i encàrrecs per a particulars.

El taller s'articula entorn de la lletra itàlica renaixentista, treballant dues variants diferents: itàlica a ploma al matí i itàlica a pinzell per la tarda.En la sessió del matí ens dedicarem a adquirir un bon coneixement de la lletra itàlica, estructura, concepte i construcció. A la tarda treballarem a pinzell, amb l'objectiu d'obtenir un titular per a un llibre o revista, o qualsevol altra aplicació gràfica que cada assistent desitgi. La finalitat del curs es oferir una introducció a la Cal·ligrafia com a eina per a entendre millor la tipografia i conèixer les possibilitats que té com a recurs gràfic expressiu.

Professor de cal·ligrafia a l’Escola Elisava (UPF) des de l’any 1994, professor de tipografia a l’Escola Idep des de l’any 2006 i professor de cal·ligrafia i lettering al Màster de Tipografia Avançada de l’Escola Eina (UAB) des de l’any 2008. Des de l’any 2015, també coordinador i professor del Curs Anual de Cal·ligrafia a l’escola Visions de Barcelona.

"Quan estudiava disseny gràfic, una de les assignatures era la Cal·ligrafia. M’hi vaig quedar enganxat i vaig decidir ser cal·lígraf per a la resta de la meva vida. Les meves obsessions són les lletres, els espais blancs, els papers, els pinzells i qualsevol tipus de ploma. El temps passa volant en un dia dels bons, dies que puc estar hores i hores treballant al meu estudi. La cal·ligrafia és la meva passió, no puc concebre un sol día sense escriure."

Preu del curs: 120 €

  • Material inclòs
  • Dirigit a dissenyadors gràfics, il·lustradors, tipògrafs i qualsevol persona que vulgui endinsar-se en el camp de la lletra feta a mà.

+ info: www.urimiro.com