WORKSHOP D'INTRODUCCIÓ ALS BIOPLÀSTICS

2, 3 i 4 de juliol de 2018

Horari del curs: de 9 a 14 h

Lumy Nouguez, en aquest workshop ens ensenya com crear els propis materials de joieria alternatius a casa, amb eines lowtech i ingredients 100% biodegradables. Ens ensenyarà que són els bioplàstics (polímers o plàstics biodegradables) i els seus principis bàsics per a la correcta elaboració i conservació i així, conèixer quines són les avantatges i desavantatges d'aquests tipus de materials.

A partir de la teoria que s'exposi, mostrant referents de productes ja elaborats al mercat amb aquest tipus de materials i presentant les mostres físiques de cada material, s'incentivarà el fet que els alumnes activin els seus sentits: tocant, olorant i observant. Per tant, motivant a seguir experimentant i creant les seves pròpies versions de materials que s'acomodin a les seves necessitats segons l'àrea de treball o projecte, que tinguin fora del taller.

Entre altres objectius del curs també es contempla:

  • Despertar o recuperar el nen interior curiós i inventor, que els permeti realitzar experimentacions sense preocupar-se tant pel resultat final i més pel que es descobreixi i s'aprengui en el procés.
  • Entendre que, en aquests processos de recerca de materials és necessari estar disposat a l'assaig i error, no solament mentre s'aprèn a elaborar els materials, sinó també si vol innovar amb els mateixos.

Preu del curs: 300 € 

  • L'alumne/a haurà de dur: espàtula de silicona, colador petit plàstic o metàl·lic, 1 xeringa, espàtules metàl·liques per a pintura a l'oli, 2 recipients de vidre o ceràmica, retolador permanent, llibreta per apunts, set de culleres i tasses mesuradores, eines per generar textures, 1 drap net, motlles metàl·lics de galetes o de silicona, retalls tèxtils sintètics o de fibres naturals amb textura o malles metàl·liques, davantal. (Descarrega .jpeg)
  • Dirigit a joiers, arquitectes, dissenyadors industrials, de moda i afins, que s'interessin per l'experimentació amb nous materials, la recerca de materials alternatius per a resines, prototipat i materials eco-friendly.

+ info: www.instagram.com/studio_nouguez

 

 

 

 

 

 

La Font, 43
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona

Tl. 938 921 362

escola@arsenal.cat