CURS DE PASTES EXPANSIVES I ALTRES ESCUMES CERÀMIQUES

26, 27 i 28 de juny de 2018

Horari del curs: de 10 a 14h i de 16 a 20h.

En el curs s'explicaràn les diverses formes d'obtenir ceràmiques amb porositat elevada. Les escumes ceràmiques reuneixen un ampli grup de materials desenvolupats per la indústria des de principis del s. XX per a un extens nombre d'usos.

Les característiques d'aquestes ceràmiques depenen dels mètodes utilitzats per generar la porositat que les caracteritza. De tots ells, el curs es centra en l'expansió dels materials durant la cocció. David Rosell, ceramista amb més de 20 anys d'experiència, investiga des del 2010 l'ús d'aquests materials i les seves possibilitats expressives.

Els assistents al curs obtindràn els coneixements per a desenvolupar la seva pròpia investigació comprenent els materials i les condicions que provoquen l'escumat mitjançant sèries de mostres sobre rajoles.

S'elaboraran pastes preparades per expandir-se i com adaptar-les a la temperatura i característiques de treball. S'aplicaràn engalba i esmalts sobre les pastes expansives veient les reaccions que es produeixen entre ells.

Els participants podran elaborar peces amb trossos de pissarra, i aplicar les pastes expansives sobre peces bescuitades. També s'elaboraran peces per a l'aplicació de l'engalba a l'àcid i bicarbonat.

 

Preu del curs: 200 € 

  • L'alumne/a haurà de dur 2 peces bescuitades de fang vermell i 2 peces bescuitades de refractari (mida màxima 20x20x20 cm de totes les peces), també trossos de pissarra.
  • Dirigit a estudiants de ceràmica i ceramistes professionals.

+ info: davidrosell.blogspot.com.es

 

 

 

 

 

 

La Font, 43
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona

Tl. 938 921 362

escola@arsenal.cat