Rosina Ramírez (ThePhotoWalking)

13, 14 i 15 juliol

Divendres de 17.00 a 21.00 h. Dissabte de 9.00 a 14.00 h; i de 17.00 a 22.00h. Diumenge de 9.00 a 15.00h

alt

Les aportacions tecnològiques de la fotografia digital i els recursos del web 2.0, permeten compartir l’experiència del viatge amb el nostre entorn personal d’una forma fluida i directa, més enllà del temps i la distància. Aquesta possibilitat de comunicació ens fa valorar la qualitat d’allò que mostrem. Ara com mai, és important transmetre les sensacions del que vivim.
És per això que volem anar més enllà d’una presa compulsiva de fotografies. Volem tenir cura d’allò que pretenem transmetre. Així doncs, al contrari del que es pot suposar, les millores tecnològiques de la fotografia digital faciliten la pràctica fotogràfica, però no ofereixen per si mateixes la capacitat de desenvolupar un llenguatge propi, un estil personal, allò que és intransferible de cada fotògraf.

Objectius del curs

El curs vol aportar els coneixements fotogràfics relacionats amb les necessitats que es deriven del viatge. Aprendre no només a dominar els mecanismes de la càmera, sinó també a aplicar-los adequadament a un entorn viu i canviant, segons la il·luminació i les oportunitats paisatgístiques i humanes del lloc escollit. L’entorn inmediat , que aporta tots els elements necessaris per a desenvolupar la pràctica fotogràfica del viatge, permetrà que l’alumne aprengui la metodologia adient per a treure profit del seu proper viatge, i desenvolupar la seva visió particular del món. Finalment, el curs dedicarà la última sessió a la recopilació i edició del material per a preparar una maqueta de presentació del seu reportatge seguint les pautes editorials de les revistes dedicades als viatges.

Programa

  • Projecció de material fotogràfic extret de diferents reportatges del professor per a relacionar conceptes tan importants com la il·luminació, l’enquadrament i la composició, així com el control dels diferents mecanismes de la càmera fotogràfica i les possibilitats creatives que ofereixen.
  • Sortides pràctiques per a seguir itineraris amb il·luminació de matí, il·luminació de tarda i il·luminació nocturna.
  • Recopilació, edició i maquetació del material fotogràfic dels alumnes. Exposició dels treballs resultants i i discussió.

Dirigit a:

Públic en general amb ganes d’aprofitar les possibilitats creatives de la fotografia i crear un llenguatge visual propi.

Material necessàri

Càmera fotogràfica i trípode

Preu del curs: 100 €

Rosana Ramírez té més de 15 anys d’experiència fent fotografia de reportatge per a diaris com El País, El Periódico, El Semanal i revistes especialitzades com Viajar, Descobrir Catalunya, Descobrir Cuina o El Mundo de los Pirineos. Té publicats diversos llibres de patrimoni artístic, paisatgístic i cultural.

 

 

 

 

 

La Font, 43
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona

Tl. 938 921 362

escola@arsenal.cat