Premis

El passat 5 de maig el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya va celebrar la “VIII Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny”. En aquesta gala es van lliurar els reconeixements “Talent creatiu i empresa”, fruit del programa de col·laboració entre les empreses i institucions i el Departament d’Educació amb l’objectiu de permetre integrar en l’aprenentatge dels estudiants la realitat del món empresarial. L’Escola d’Art Arsenal va obtenir dos primers premis i quatre mencions a projectes que es duen a terme des del mòdul experimental GPP (Gestió de Projectes Professionals), un mòdul que l’escola va implantar quan es va reconèixer com a centre pilot. A més, a la gala també es van presentar els quinze millors treballs finals de l’alumnat dels cicles formatius d’ensenyaments artístics de tota Catalunya. Entre els quals es troben dos projectes finals d’alumnes de l’escola Arsenal: 1 Obra final del grau mitjà de joieria i un projecte final del grau superior de gràfica audiovisual.

Presentació de la novel·la guanyadora del 18è premi El lector de l’Odissea

 23 de març de 2017

Aquest divendres 24 de març a les 20 h, a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, es farà la presentació del llibre La germana gran de Jesús Lana, obra guanyadora d'enguany del 18è Premi El Lector de l'Odissea.

La coberta d'aquest llibre ha estat dissenyada per quarta edició consecutiva per un alumne de l'Escola d'Art Arsenal. En aquesta edició l'alumne del cicle formatiu de Grau Superior Marcel Puerta ha il·lustrat, mitjançant l'ús de tècniques digitals, la coberta del premi.

L'acte de presentació comptarà amb la presència de l'autor, l'editor Jordi Rourera, l'escriptor Melcior Comes, representants institucionals i membres del Consell de Cent Lectors.

Us hi esperem!

Zoltan Jozan guanya el concurs "Tomàs Colomer" en la categoria d'Artista Junior

15 de juliol de 2016

Zoltan Jozan a Tomàs Colomer

L'alumne Zoltan Jozan de 1r curs de Grau Superior de Joieria Artística ha estat guardonat amb el PRIMER PREMI en el III Premi Internacional Barcelona de Joieria. Tomàs Colomer, en la categoria júnior, amb l'obra "Homenatge als refugiats"

En l'anterior edició del premi, juliol de 2015,  l'escola va estar guardonade amb el primer premi en categoria senior i, i el segon i tercer premis en categoria junior.

27 de gener de 2016

Escola Municipal d'Art Arsenal, Vilafranca

Ana Macias durant la presentació de la coberta

Presentació de la coberta de Un cop morta amb Laura Tejada i Anna Macias (a l'esquerra) autora de la coberta

Els reponsables de la Llibreria l'Odissea de Vilafranca i l'Editorial La Magrana han confiat en els alumnes de l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual per dissenyar la coberta de la novel·la novel·la guanyadora del premi El lector de l'Odissea 2015 Un cop morta, de Laura Tejada.

El President Mas, acompanyat del conseller Felip Puig, ha lliurat els Premis Nacionals d’Artesania i els Diplomes de Mestre Artesà 2015

6 de juliol de 2015

PALAU DE LA GENERALITAT, BARCELONA

El President Mas i el Conseller Felip Puig fent entrega del Premi Nacional d'Artesania

Sandra Roca, alumna de segon curs de Joieria Artística ha estat l'encarregada de dissenyar i realitzar les insígnies amb les que la Generalitat reconeix la trajectòria professional i mestratge dels artesans catalans. Xavier Manonelles ha estat es responsable del disseny de la capça que conté la insígnia

Amb aquesta insígnia i el diploma que l'acompanya el President Mas i el Conseller Felip Puig han reconegut, en nom de la Generalitat, la tasca de 23 artesans catalans que han destacat en aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació i la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

Durant En el seu discurs, el president ha destacat que l’artesania és un dels grans actius que té el nostre país per donar-se a conèixer i cal donar-hi un reconeixement, no només per tradició, sinó també per l’arrelament actual i la projecció de futur. El cap del Govern ha destacat que l’artesania de Catalunya conjuga tres idees bàsiques: “tradició i arrels, innovació constant i proximitat a casa”, unes característiques que “ens donen singularitat i oportunitats de cara al futur”

Alba Corredera, Xavier Manonelles i Irina Rovira han estat premiats en diferents categories

6 juliol de 2015

Tres alumnes de l’escola han estat premiats en la segona edició del Premi Barcelona de Joieria, convocat per la joieria Tomàs Colomer. Xavier Manonelles va guanyar el primer premi de categoria sènior, i Irina Rovira i Alba Corredera van obtenir el segon i tercer premis de categoria júnior. Tots tres són alumnes del segon curs de Joieria Artística de l’Arsenal.

El Premi Barcelona de Joieria vol acostar els móns educatiu i professional, i s’adreça a estudiants de joieria i professionals del sector amb un concurs de peces i creacions pròpies.

Els projectes finals d'Olga Cantalosella, Xavier Duran i Aleix Jové han estat guardonats als premis Kibuc

22 de juny de 2015

Olga Cantalosella

L'escola ha obtingut els tres premis en l’apartat de Comunicació gràfica i audiovisual amb la campanya promocional dels mobles Transfer 

Un total de nou alumnes, tres d’ells de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca, van rebre dilluns els Premis Kibuc als projectes presentats per l’alumnat de les escoles d’Art i Disseny de Catalunya. Els guardons s’emmarquen en l’acord de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’empresa de mobles i complements de la llar, per tal de promoure els estudis professionals artístics en el sector del disseny.
En l'apartat de gràfica publicitària i audiovisual 3 alumnes de l'escola Arsenal s'han endut els 3 premis que s'atorgaven. Olga Cantalosella, de gràfica audiovisual, el primer premi; Xavier Duran, de gràfica publicitària, finalista, i Aleix Jové, també de gràfica publicitària, una menció.
El concurs responia a un encàrrec, briefing, de l'empresa de mobles que els alumnes van resoldre en el marc del seu projecte final.

Raquel Ricard presenta El temps de cada cosa guanyador del premi Lector de l'Odissea 2014

El llibre l'ha publicat l'Editorial Magrana amb la coberta dissenyada per Carla Elias

19 de juny de 2015

CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENENDÈS, VILAFRANCA

Carla Elias amb la seva coberta

Carla Elias és alumna de segon curs de grau superior en Gràfica audiovisual i ha participat al concurs tancat per seleccionar la portada junt als alumnes de gràfica impresa i audiovisual de l'escola

Per segon any consecutiu, els alumnes de comunicació gràfica han pres part en el concurs tancat, que organitza la Llibreria Odissea en col·laboració amb l'Escola i l'Editorial La Magrana, per tal se seleccionar la coberta per al text guanyador del Premi Lector de l'Odissea.  

La proposta seleccionada ha estat desenvolupada al mòdul de projectes, sota la direcció de Sheila González i Àgata Gil, i l'editorial La Magrana (RBA Group) la utilitzarà per al tiratge nacional.  

L'editorial La Magrana, del grup RBA, utilitzará el disseny per publicar El Temps de cada cosa de Raquel Ricart

20 de maig de 2015

Carla Elias 

L'autora de la coberta guanyadora, Carla Elies és l'alumna de segon curs de Gràfica Audiovisual

Els alumnes de segon de Gràfica Impresa i Gràfica Audiovisual de l'Escola Municipal d'Art Arsenal han participat en el concurs per al disseny de la coberta de la novel.la El temps de cada cosa de Raquel Ricart, guanyadora del Premi literari El lector de la Odissea.

15 d’abril de 2015

Entrega de Premis Concurs Insígnia Mestre Artesà

L’escola municipal d’art de Vilafranca del Penedès aconsegueix el premi per segon any consecutiu

L’alumna de l’escola municipal d’art Arsenal de Vilafranca SANDRA ROCA ha estat la guanyadora del CONCURS INSIGNIA DE MESTRE ARTESà que convoca Artesania Catalunya per escollir el disseny de la peça que distingirà els mestres artesans. El treball de Sandra Roca distingirà els mestres artesans d’aquest 2015 i serà el President Mas qui els reconeixerà amb aquesta insígnia, en un acte el mes de proper mes de juliol.

El jurat ha valorat un total de 55 peces, relitzades per alumnes de les 4 escoles oficials de Catalunya que imparteixen joieria, a més de l'escola del JORGC (Col·legi Oficial de Joiers, d'orfebres, de rellotgers i de gemòlegs de Catalunya). Aquesta setmana s’ha donat a conèixer el veredicte. El disseny de Sandra Roca ha obtingut el primer premi i serà la Insígnia Mestre Artesà 2015.

 

 

La Font, 43
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona

Tl. 938 921 362

escola@arsenal.cat