Premis

 

El concurs E-connect, organitzat per l'Institut Eugeni d’Ors, en col·laboració amb diverses entitats locals, és una oportunitat per als estudiants de mostrar les seves idees emprenedores, innovadores i creatives.

L'alumnat de l'Escola Arsenal que enguany han participat en la competició són estudiants de 2n curs de grau mitjà dels cicles d'assistència al producte gràfic imprès i assistència al producte gràfic interactiu. Els i les estudiants han demostrat un alt nivell de talent i dedicació en aquesta competició. La seva participació exemplifica el compromís de l'Escola Arsenal amb el foment de la iniciativa emprenedora i la creativitat entre els seus estudiants.

A més, l'alumnat de les diverses escoles i instituts ha rebut una formació integral sobre la metodologia de treball "Design Thinking", la qual els ha permès desenvolupar solucions innovadores per als reptes plantejats per les empreses participants. Per donar suport als equips finalistes, estan programades sessions de mentoria personalitzada, on rebran assessorament especialitzat per poder comunicar les seves idees de manera clara i persuasiva davant les empreses participants. 

La final del concurs, que se celebrarà el proper 15 de març, és una oportunitat per als estudiants de presentar les seves idees davant d'un jurat expert i destacar el seu potencial i creativitat. Desitgem el millor als nostres estudiants de l'Escola Arsenal en aquesta etapa final del concurs i esperem que aquesta experiència els proporcioni un creixement personal i professional significatiu.

 

 

 

 

Tres alumnes de l'Arsenal han tingut l'oportunitat de participar en el marc del prestigiós projecte Art Experience, organitzat pel Departament d'Educació. Aquesta emocionant iniciativa va donar als estudiants la possibilitat de posar a prova les seves habilitats i creativitat en un entorn col·laboratiu i realista.

El projecte, en col·laboració amb el Coworking Crec, va desafiar els estudiants a respondre a un problema plantejat per l'empresa mitjançant propostes de disseny innovadores. Un dels nostres alumnes no només va participar en aquest repte, sinó que va formar part de l'equip que va idear la solució seleccionada com la millor per l'empresa.

La convocatòria, dirigida als alumnes de segon dels cicles formatius de grau superior d'arts plàstiques i disseny de qualsevol família professional, va reunir a equips formats per perfils diversos d'alumnes de diferents especialitats i escoles d'art. Cada grup va presentar un prototip o esbós d'una idea, demostrant originalitat, iniciativa, treball en equip i capacitat de síntesi.

Les jornades Art Experience són una oportunitat única per als alumnes de les diverses escoles d'Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya per mostrar el seu talent i creativitat en un entorn realista i col·laboratiu. Estem molt orgullosos dels nostres alumnes per destacar en aquest projecte i mostrar el potencial creatiu que tenen per oferir al món del disseny i la innovació. Enhorabona a tots els participants per aquest impressionant èxit!

 
 
El passat 5 de maig el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya va celebrar la “VIII Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny”. En aquesta gala es van lliurar els reconeixements “Talent creatiu i empresa”, fruit del programa de col·laboració entre les empreses i institucions i el Departament d’Educació amb l’objectiu de permetre integrar en l’aprenentatge dels estudiants la realitat del món empresarial. L’Escola d’Art Arsenal va obtenir dos primers premis i quatre mencions a projectes que es duen a terme des del mòdul experimental GPP (Gestió de Projectes Professionals), un mòdul que l’escola va implantar quan es va reconèixer com a centre pilot. A més, a la gala també es van presentar els quinze millors treballs finals de l’alumnat dels cicles formatius d’ensenyaments artístics de tota Catalunya. Entre els quals es troben dos projectes finals d’alumnes de l’escola Arsenal: 1 Obra final del grau mitjà de joieria i un projecte final del grau superior de gràfica audiovisual.

VII JORNADA D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY

VII Jornada APD i reconeixements als projectes "Talent creatiu i empresa 2021-22"

6 de maig de 2022

 

Aquest divendres 6 de maig, s'ha dut a terme la VII Jornada d'Arts Plàstiques i Disseny organitzada pel Departament d'Educació, en format televisiu i emesa des del Canal Taronja TV.

Durant la Gala Virtual de la VII JORNADA APD es van conèixer la selecció dels 15 millors projectes finals de Grau Mitjà i Grau Superior del curs 2020-2021, de les escoles d'art i disseny de Catalunya. Entre aquests finalistes vam comptar amb la selecció del projecte "El plaer de les joies", una col·lecció de joies-joguina eròtiques d'Estela Bonet i Ona Canals, exalumnes del Grau Superior de Joieria artística de la nostra escola.

En el mateix acte també es va fer el lliurament dels reconeixements als 26 projectes del Programa d'Innovació "Talent creatiu i empresa" del Departament d'Educació, amb la participació de 20 empreses i institucions. L'alumnat de segon de Grau superior de totes les especialitats hi ha participat en diferents projectes des del mòdul de FEP (Formació en entorn professional). L'escola Arsenal ha comptat amb 3 mencions destacades als projectes: ,  Infografia de la prova d'accès d'ensenyaments esportius de Handbol (Sergi Ballester, Marta Madero i Nil Moreno). I per últim, es van otorgar 2 reconeixements com a guanyadors als projectes: Infografia animada per l'IBEC (de Roger Melero i Jara González),i disseny de pictogrames per ICSSL (Nil Baca i Juan Antonio Paga), alumnes de Grau Mitjà d'APG interactiu.

Volem agraïr a tot l'alumnat la vostra participació, entusiasme i ànim durant la Gala Virtual de la VII JORNADA APD de divendres passat, així com la implicació i bona feina que s'ha dut a terme. Enhorabona a tots!!! 

Podeu gaudir del programa al següent enllaç: https://vimeo.com/event/829905/videos/545844286/
 
>> Reconeixements i mencions dels projectes TALENT CREATIU I EMPRESA 2021

 

Presentació de la novel·la guanyadora del 18è premi El lector de l’Odissea

 23 de març de 2017

Aquest divendres 24 de març a les 20 h, a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, es farà la presentació del llibre La germana gran de Jesús Lana, obra guanyadora d'enguany del 18è Premi El Lector de l'Odissea.

La coberta d'aquest llibre ha estat dissenyada per quarta edició consecutiva per un alumne de l'Escola d'Art Arsenal. En aquesta edició l'alumne del cicle formatiu de Grau Superior Marcel Puerta ha il·lustrat, mitjançant l'ús de tècniques digitals, la coberta del premi.

L'acte de presentació comptarà amb la presència de l'autor, l'editor Jordi Rourera, l'escriptor Melcior Comes, representants institucionals i membres del Consell de Cent Lectors.

Us hi esperem!

Zoltan Jozan guanya el concurs "Tomàs Colomer" en la categoria d'Artista Junior

15 de juliol de 2016

Zoltan Jozan a Tomàs Colomer

L'alumne Zoltan Jozan de 1r curs de Grau Superior de Joieria Artística ha estat guardonat amb el PRIMER PREMI en el III Premi Internacional Barcelona de Joieria. Tomàs Colomer, en la categoria júnior, amb l'obra "Homenatge als refugiats"

En l'anterior edició del premi, juliol de 2015,  l'escola va estar guardonade amb el primer premi en categoria senior i, i el segon i tercer premis en categoria junior.

27 de gener de 2016

Escola Municipal d'Art Arsenal, Vilafranca

Ana Macias durant la presentació de la coberta

Presentació de la coberta de Un cop morta amb Laura Tejada i Anna Macias (a l'esquerra) autora de la coberta

Els reponsables de la Llibreria l'Odissea de Vilafranca i l'Editorial La Magrana han confiat en els alumnes de l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual per dissenyar la coberta de la novel·la novel·la guanyadora del premi El lector de l'Odissea 2015 Un cop morta, de Laura Tejada.

El President Mas, acompanyat del conseller Felip Puig, ha lliurat els Premis Nacionals d’Artesania i els Diplomes de Mestre Artesà 2015

6 de juliol de 2015

PALAU DE LA GENERALITAT, BARCELONA

El President Mas i el Conseller Felip Puig fent entrega del Premi Nacional d'Artesania

Sandra Roca, alumna de segon curs de Joieria Artística ha estat l'encarregada de dissenyar i realitzar les insígnies amb les que la Generalitat reconeix la trajectòria professional i mestratge dels artesans catalans. Xavier Manonelles ha estat es responsable del disseny de la capça que conté la insígnia

Amb aquesta insígnia i el diploma que l'acompanya el President Mas i el Conseller Felip Puig han reconegut, en nom de la Generalitat, la tasca de 23 artesans catalans que han destacat en aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació i la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

Durant En el seu discurs, el president ha destacat que l’artesania és un dels grans actius que té el nostre país per donar-se a conèixer i cal donar-hi un reconeixement, no només per tradició, sinó també per l’arrelament actual i la projecció de futur. El cap del Govern ha destacat que l’artesania de Catalunya conjuga tres idees bàsiques: “tradició i arrels, innovació constant i proximitat a casa”, unes característiques que “ens donen singularitat i oportunitats de cara al futur”

Alba Corredera, Xavier Manonelles i Irina Rovira han estat premiats en diferents categories

6 juliol de 2015

Tres alumnes de l’escola han estat premiats en la segona edició del Premi Barcelona de Joieria, convocat per la joieria Tomàs Colomer. Xavier Manonelles va guanyar el primer premi de categoria sènior, i Irina Rovira i Alba Corredera van obtenir el segon i tercer premis de categoria júnior. Tots tres són alumnes del segon curs de Joieria Artística de l’Arsenal.

El Premi Barcelona de Joieria vol acostar els móns educatiu i professional, i s’adreça a estudiants de joieria i professionals del sector amb un concurs de peces i creacions pròpies.

Els projectes finals d'Olga Cantalosella, Xavier Duran i Aleix Jové han estat guardonats als premis Kibuc

22 de juny de 2015

Olga Cantalosella

L'escola ha obtingut els tres premis en l’apartat de Comunicació gràfica i audiovisual amb la campanya promocional dels mobles Transfer 

Un total de nou alumnes, tres d’ells de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca, van rebre dilluns els Premis Kibuc als projectes presentats per l’alumnat de les escoles d’Art i Disseny de Catalunya. Els guardons s’emmarquen en l’acord de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’empresa de mobles i complements de la llar, per tal de promoure els estudis professionals artístics en el sector del disseny.
En l'apartat de gràfica publicitària i audiovisual 3 alumnes de l'escola Arsenal s'han endut els 3 premis que s'atorgaven. Olga Cantalosella, de gràfica audiovisual, el primer premi; Xavier Duran, de gràfica publicitària, finalista, i Aleix Jové, també de gràfica publicitària, una menció.
El concurs responia a un encàrrec, briefing, de l'empresa de mobles que els alumnes van resoldre en el marc del seu projecte final.

Copyright © 2023 EMA Arsenal