×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder activitats/nadal08 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder activitats/nadal08 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

L'Escola municipal d'art Arsenal homenatja Antoni Gaudí i la Sagrada Família en la instal·lació de nadal

Instal·lació nadalencaL'escola d'Art Arsenal fa una nova proposta plàstica per aquestes festes.

La instal·lació parteix de la representació i interpretació del grup escultòric de la façana del Naixement de la Sagrada Família, en aquesta façana hi trobem a més del Naixement roques arrodonides, ondulacions modernistes i la flora i la fauna naturalistes d'inspiració mediterrània, Gaudí volia acabar aquesta façana per que fos una mostra per als seus continuadors.

L'objectiu de la representació és que, per uns dies Vilafranca contempli una versió, del fragment de l'obra de l'inimitable artista català.

Els alumnes d'Arsenal converteixen el grup escultòric del Naixement en una pintura de gran format (8x4metres) que s'integra en l'arquitectura de la Capella Sant Joan, a través del color. L'escola d'Art vol sorprendre l'espectador, i fa una nova proposta per a la instal·lació de Nadal. Aquesta vegada fent una interpretació realista de l'escultura, sense deixar però de jugar amb l'expressió i creativitat, fent un enganyatall de l'obra, l'enganyatall és una tècnica pictòrica que a través de diversos recursos, intenta enganyar la vista i fer que les escenes pintades tinguin un aspecte de realitat fent que els objectes, els éssers o les situacions semblin reals.

El conjunt plàstic busca un joc per als ulls, i els materials de l'escultura real, es converteixen en bronze en les parts del fons de l'obra, els personatges es converteixen en fusta i el fons de la composició passa a ser de marbre, que és l'element que lliga tot el conjunt.

La pintura s'ha realitzat amb tremp de caseïna sobre tela. El tremp de caseïna és un procediment dels considerats tradicionals i és utilitzat des de l'antiguitat, la cola de caseïna prové d'una proteïna que s'extreu del mató de la llet, té unes qualitats que la fan insoluble a l'aigua, per tant òptimes per a l'ús en exteriors, i amb respecte per al mediambient, el tremp és usat com l'aglutinant de la pintura i els pigments utilitzats són d'origen mineral i orgànic.

Aquestes són algunes de les imatges del muntatge.

{gallery}activitats/nadal08{/gallery}