×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2011-2012/joya2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2011-2012/joya2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Peça d'Eva Ortín

Del 15 al 17 de setembre

FAD, Plaça dels Àngels, Barcelona

L’escola municipal d’art Arsenal ha estat novament seleccionada a Joya – Setmana de la Joieria Contemporània de Barcelona, una fira de vocació internacional que aglutina artistes, professionals, escoles de joieria i públic d’arreu del món, amb la finalitat de difondre la joieria contemporània.

Enguany, la presència de l’escola en el certamen serà més notòria que en edicions anteriors. Les joies realitzades per les alumnes del taller de joieria de l’escola lluiran, també, a Joya D.O. Espai Caves Nadal, un gran aparador exterior situat a la seu del FAD, a la barcelonina Plaça dels Àngels, just davant del MACBA. Les peces que s’hi exposaran del 15 al 17 de setembre són ben singulars. Es tracta d’una col·lecció de joies dissenyades per ornamentar el cos de l’ampolla de cava RNG, Brut Gran Reserva anyada 2004 de Caves Nadal. Els dissenys s’inspiren en elements paisatgístics, històrics, tècnics o festius que han pres forma gràcies al treball en argent o bé acer inoxidable.

Per a Anna Rafecas, cap del taller de joieria d’Arsenal, una ampolla de cava és una de les representacions més fidels del nostre territori. Recull el paisatge, la bona terra, el saber fer, la perseverança i la passió de la seva gent. L'embolcall d'una ampolla de cava amb una joia exclusiva vol representar el maridatge entre el món del gust i la passió i el món de la creació artística. Amb aquest projecte –diu Rafecas- volem portar la joieria més enllà del cos humà i assolir una fusió entre matèria, forma i color que sedueixi a l'observador i el convidi a gaudir dels plaers que es proposen.

El projecte integrat en el marc d’Off Joya ha estat una iniciativa conjunta dels organitzadors de Joya Barcelona, Caves Nadal i l’Escola d’Art Arsenal, i ha estat possible gràcies al treball de Romero Fernàndez, Laura Garriga, Mireia Marsol, Anna Morell, Eva Ortín, Ruth Rigol i Patrícia Santiago que, amb els seus treballs, no només ornamentaran les ampolles del cava RNG, sinó que deixaran una empremta del Penedès al bell mig de la Ciutat Comtal.

{gallery}/2011-2012/joya2011/{/gallery}

Video de BTV

JOYA BARCELONA 2011

 

 

 

CAVA NADAL

JOYA D.O. CAVES NADAL SPACE https://arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal