Dues estudiants de l'Escola Municipal d’Art Arsenal, seleccionades per participar en la primera edició de la Escuela TOUS de Joyería y Oficios Artesanos

6 setembre 2018

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris capdavantera en el segment de luxe assequible, ha seleccionat a l'Escola Municipal d’Art Arsenal per participar en la primera edició de la Escuela TOUS de Joyería y Oficios Artesanos. Es tracta d'un projecte pioner d'excel·lència formativa que té com a objectiu fomentar l'artesania com a via de capacitació professional per a joves estudiants provinents d'escoles d'artesania i joieria de tot el món. 

En concret, TOUS ha seleccionat a dues estudiants catalanes, Xènia Rovira i Elisabeth Urbano, per formar part d'aquest projecte socioeducatiu que proporcionarà als alumnes escollits nocions específiques sobre joieria i compartirà coneixements de fabricació propis de la marca mitjançant un programa lectiu d'alta qualitat que conjumina l'àmbit teòric i el pràctic.

Xènia Rovira
Xènia Rovira

El programa també té com a objectiu millorar el vincle dels estudiants amb el mercat laboral en promoure pràctiques en un ambient professional re-nombrat, que amplia les posteriors opcions de contractació. 

“Aquest projecte ens brinda l'oportunitat de treballar al costat d'una marca internacional per seguir formant a joves professionals en l'ofici de joier”, assegura Albert Abella, director de l'Escola Arsenal. “Per a nosaltres significa una de les fites més importants de la nostra història, i una iniciativa que ha de servir per convertir conceptes com a rigor, tècnica, innovació i creativitat en valors fonamentals per a l'alumnat”, contínua.

L'Escola Arsenal de Vilafranca del Penedès ha estat escollida entre els centres que ofereixen formació per joiers a escala nacional i internacional.

Elisabeth Urbano
Elisabeth Urbano

 

Per la seva banda Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de la companyia ha declarat: “A TOUS portem gairebé un segle exercint amb afecte i dedicació un ofici mil•lenari. Des d'un ferm compromís perquè aquesta professió transcendeixi al nostre propi negoci i entorn, volem compartir el nostre llegat amb les noves generacions de joiers i artesans per donar-los l'oportunitat de prosperar professionalment i per preservar un ofici totalment connectat amb la comunitat”.

La iniciativa, que anirà creixent i implementant-se progressivament, pretén connectar amb les diferents comunitats dels 53 països en les quals TOUS té presència i dóna treball a 922 persones a Catalunya. En una primera etapa, la marca de joieria, de manera directa o a través de tallers locals, ha tancat acords de col•laboració amb centres de formació d'Espanya i Mèxic i acollirà en les seves instal•lacions a un total de 19 estudiants. 

Formació en entorn laboral https://arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal