RAKÚ 45 ANYS, A CÀRREC DE MONTSE LLANAS I ROSA BOQUÉ

3 d'abril de 2017, a les 17.00h

Rakú: Tècnica emprada al Japó per a la producció de tasses per a la cerimònia del te. La paraula Rakú prove del terme que en el seu idioma original significava alliberació, felicitat, goig i satisfacció. O sigui, que sintetitzava un dels més grans ideals del poble japonès d'aquell període. En un principi formava part de la filosofia zen (goig i contemplació del que és simple i natural). Les mans del terrisser significaven l'esperit, i l'argila l'origen de totes les coses.

Es planteja un taller com un acte lúdic, artístic, cultural i participatiu, on els participants s’emportaran a casa un petit bol de ceràmica decorada per ells i cuit al forn. Aquesta experiència permet mostrar el procés de la ceràmica d’una manera àgil i espectacular.

El taller tindrà lloc a la Plaça de la Vila a les 17h i és obert a tothom, alumnes, exalumnes i persones interesades en la ceràmica.

Per tal de poder participar al taller només cal confirmar la vostra assistència enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon +34 93 892 13 62

Els participants decoren una peça amb esmalts ceràmics, seguidament la peça es posa al forn. Quan aquest arriba als 1000ºC, es treu en estat incandescent i es sotmeten a un canvi brusc de temperatura. Un cop sortida del forn la posarem damunt d’encenalls de fusta creant una combustió i es colga amb un bidó metàl·lic per crear una reducció de l’oxigen. Passats uns deu minuts, es posen les peces dins l'aigua per deixar-les ben netes i obtenir un acabat molt interessant ple de màgia i color.

 

 

 

La Font, 43
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona

Tl. 938 921 362

escola@arsenal.cat