Exposicions

L'escola Arsenal a EspaiJoia 2018

La fira s'adreça específicament a professionals de la joieria i tindrà lloc al Convent dels Àngels de Barcelona

Del 14 al 15 d'abril de 2018

Aquest cap de setmana exposem a la fira Espaijoia de Barcelona, amb peces dels alumnes de 1r i 2n curs de grau mitjà en Procediments de joieria.
L'alumne que ens representarà de grau superior serà Zoltan Józan amb el projecte Impactes.

+ info: www.espaijoia.com

L'exposició 45_LINEALS a la Capella del Vinseum, del 5 al 30 d'abril de 2017.

3 d'abril de 2017

A partir de dimecres 5 d'abril, a la sala d'exposicions de la Capella del Vinseum, podeu visitar l'exposició 45_Lineals. Solidaritat i sostenibilitat dels treballs dels alumnes de Grau Mitjà de l'escola Arsenal.

L'exposició 45_Lineals és el fruit de la col·laboració entre el Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca, en el marc del projecte de divulgació dels 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i l'Escola Municipal d'Art Arsenal de Vilafranca en el seu 45è Aniversari.

El treball pretén que mitjançant una visió artística, els alumnes reflexionin sobre els objectius formulats pels propers anys, per a fer un món millor. A partir d'un procés pràctic basat en el reciclatge, els alumnes transformen el paper i el cartró en material plàstic que els permet treballar forma i color. L'objectiu final és la creació d'una línea de 45 metres formada per plafons de 45x45 cm. Aquesta línea marca l'inici del projecte de futur de l'escola després de 45 anys d'història.

Irina Rovira representa l'escola al certàmen de joieria contemporània JOYA Barcelona

Irina Rovira presenta el seu projecte de final de cicle "Teixits identitaris"

Del 29 de setembre a l'1 d'octubre de 2016

El projecte és una reflexió sobre la recerca de la pròpia identitat i la descoberta d'un mateix

Un conjunt de imatges icòniques recorren el cos i evoquen reflexions personals d'Irina. Les peces es subjecten al cos amb un sistema d'anclatge que permet infinites reformulacions de la peça.

L'alumne de joieria Xavier Manonelles representa l'escola a Espai Joia 2016

El certàmen s'adreça específicament a professionals de la joieria i tindrà lloc a les Reials Drassanes de Barcelona

De l'1 al 3 d'octubre de 2016

El seu projecte final titulat "La llibreta" reflexiona al voltant dels valors personals i proposa un joc de configuracions diverses sobre el cos, des dels formats més tradicionals a les propostes més innovadores.

Exposició Insígnia Mestre Artesà 2016

Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els 51 projectes procedents de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria

Del 19 de setembre al 3 d'octubre de 2016

Enguany, Gisela Fernàndez, Lluis Lorente , Adrian Grande, Zoltan Józan i Viçens Vidal han participat al concurs representant l'Escola Municipal d'Art Arsenal

Els 22 artesans guardonats amb el diploma de Mestre Artesà 2016 han rebut, amb la distinció, un exemplar de la insígnia guanyadora del 11è Concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, fruit de la col·laboració entre el CCAM i les escoles de joieria del país.

L'Arsenal participa a MeltingPoint 2016

19 d'abril de 2016

MELTINGPOINT 2016. VALÈNCIA

aida-cascant joya 15

Cinc alumnes del cicle de Grau superior de Joieria Artística participen a la fira internacional de joieira MeltingPoint que tindrà lloc a València entre el 21 i el 24 d'abril d'enguany. Aquest certàmen convoca a un total de 18 escoles de joieria europees.

Les alumnes que representen l'escola de Vilafranca amb els seus projectes finals a la mostra de Formació són: Patri Solé, Cristina Amat, Alba Seguès i Sandra Domènech.

En paral·lel, el projecte final de l'alumna Aïda Cascant ha estat seleccionada pels comissaris de l'exposició Página en blanco /Página em branco que tindrà lloc al Centre del Carme de València durant els dies que es desenvolupa el certàmen.

Podeu trobar més informació a: https://meltingpoint2016.wordpress.com/exposiciones/

 

 

Dues fires, i una setmana
dedicada a la joieria contemporània

del 9 al 13 d'octubre de 2014 

EA del Treball / CA Santa Mònica / Drassanes Reials

Projecte d'Alba Gamero

Els alumnes de grau superior de joieria artística, participen a diferents exposicions en motiu de la setmana de la joieria de Barcelona

Vuit alumnes de Joieria artística han estat seleccionats per participar a JOYA i Espai Joia, els dos salons de joieria contemporània que conviuen aquesta setmana a Barcelona.

JOYA Barcelona, que enguany es desenvolupa al Centre d'Art Santa Mònica, acollirà el projecte final de Nirka Panoso; i Espai Joia, a les Drassanes Reials de Barcelona, presentarà els projectes de Montse Pastor, Nil Estany, Agustina Fuertes, Eva Torrellardona i Sergi Carrasco.

Patri Soler participa amb el seu projecte final a l'exposició Jo Joia organitzada per l'Escola de Treball i que podrem visitar del 10 al 30 d'octubre al recinte del carrer Urgell.

Alba Gamero, per la seva part, participa al concurs per optar al Premi Pepe Arquero de joieria contemporània amb el seu projecte final, que podrem veure exposat a Espai Joia durant la fira.

Exposem els complements fets a l’escola per a la dissenyadora Natalie Capell, en la darrera col·lecció del 080 Fashion

21 de gener de 2015

EXPOSICIÓ, ARTESANIA CATALUNYA, BARCELONA

La mostra s’inaugura el dimarts 27 de gener al centre d’Artesania Catalunya, al carrer Banys, 11 de Barcelona 

El proper dimarts 27 de gener s’inaugura a la seu d’Artesania Catalunya a Barcelona, l’exposició de peces del 080 Barcelona Fashion del mes de juliol, en la qual es podran veure dissenys d’alumnes de l’escola Arsenal de Vilafranca en col·laboració amb la dissenyadora Natalie Capell. Concretament, s’hi mostraran alguns dels barrets presentats en la col·lecció Vent de Capell, amb complements aeris realitzats al taller de joieria de l’escola Arsenal. Els alumnes Aida Cascant i Pere Andrés i la professora Anna Rafecas han tirat endavant un projecte, on s'han fusionat la joieria i la moda.

L'Arsenal acull l'exposició de peces que han participat al 10é concurs d'Insígnies de Mestre Artesà

Del 9 al 23 de novembre de 2015

EXPOSICIÓ, ESCOLA MUNICIPAL D'ART ARSENAL
De 9 a 14 i de 15.30 a 21.30, de dilluns a divendres 

Trajectoria de Sandra Roca

Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els 53 projectes procedents de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria: Llotja, Massana, Arsenal, La Industrial, Tarragona i l’Escola del JORGC

El concurs es convoca anualment i serveix per a la creació de la col·lecció d’insígnies de Mestre Artesà amb les que Artesania Catalunya i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya reconeixen la tasca dels artesans més destacats del pais.

Els alumnes de l''Escola Municipal d'Art Arsenal han guanyat el concurs en tres ocasions: “Trajectòria” de Guiu Rovira Carbonés (2012),  “Canvi constant”, de Carolina Pateiro Guirao (2014) i “Trajectòria” de Sandra Roca Tetas que ha estat la guanyadora de l'edició de 2015.

L'exposició recull vuitanta-nou projectes seleccionats

del 4 al 12 de març de 2014

EXPOSICIÓ, ESCOLA ARSENAL

alt

L'Escola Muncipal d'Art Arsenal acull una exposició de peces de joieria organitzada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). 

L'exposició aplega els vuitanta-nou projectes presentats al Concurs “La insígnia Mestre Artesà 2013”, a més de les ínsignies guanyadores de les vuit darreres edicions. Val a dir que aquestes ínsignies s'atorguen -juntament amb un diploma- a aquells artesans que s'han distingit per la seva trajectòria professional, l'aportació a l'ofici i l'excel·lència de la seva feina, i són imposades pel M.H. President de la Generalitat de Catalunya en un acte protocolari que té lloc a la tardor.

 

La mostra palesa la qualitat tècnica de les peces presentades a concurs i el pols que mantenen els estudiants del Cicle Superior de Joieria Artsítica de les escoles catalanes: Arsenal, Llotja, Massana, Escola d'Art del Treball, Escola d'Art de Vic, Escola d'Art de Tarragona i l’Escola del Gremi de Joiers (JORGC)
L'exposició es pot visitar fins el 12 de març, al vestíbul de l'escola Arsenal, carrer de La Font, 43 1r. de Vilafranca. L'horari d'obertura és de 9h a 14h i de 16h a 21h, de dilluns a divendres.

L'escola presenta JOYA D.O. Espai Caves Nadal el producte de l'stage creatiu realitzat a la finca Nadal durant el mes de juliol d'enguany

17 d'octubre de 2013

CONVENT DELS ÀNGELS, BARCELONA

Joya Barcelona 2013

Cristina Amat ha estat seleccionada per representar l'escola a la fira internacional de joieria contemporània JOYA que es cel·lebra aquesta setmana a la seu del FAD a Barcelona.  L'escola participa a la fira amb JOYA D.O. Espai Caves Nadal,  on s'esposen les peces realitzades durant l'estada de treball a les Caves Nadal i l'Escola Municipal d'Art Arsenal

Les peces han estat produïdes per  alumnes de les cinc escoles de joieria de Catalunya durant l'Stage Creatiu Joya & D.O. Espai Caves Nadal 2013, realitzat el mes de juliol a la Finca Nadal i a l'Escola Municipal d'Art Arsenal.  Les peces tenen com a denominador comú la relació amb el territori i els cicles productius de la vinya.  Totes les peces seran subhastades en favor de la Marató de TV3 d'enguany. 

Al pis superior, Cristina Amat -alumna del cicle de Grau superior en Joieria artística-  presenta el seu Projecte final dirigit per Anna Rafecas i Albert Abella.  Es tracta d'una peça d'estructura modular realitzada en argent  que permet múltiples configuracions sobre el cos. 

Del 3 al 30 de maig

EXPOSICIÓ, EASD VALÈNCIA

Eva Ortin

L'Arsenal participa a Melting Point València 2012 que té lloc a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Valencia, coincidint amb el 10é aniversari del departament de joieria valencià.

Periferia-Escuelas de Joyería del Sur és el títol de l'exposició on es presenten els projectes finals de Jordi Ortín, Dolors Serveto, Alba Olivella i Eva Ortín, ex-alumnes del Grau Superior de Joieria artística.  Aquesta mostra pretén recollir part de les sinèrgies establertes entre les escoles de joieria, el seu entorn i els centres de referència internacional. A l'exposició hi ha representades escoles de joieria i disseny de l'estat espayol i Portugal.

Fins el 6 de gener de 2012

EXPOSICIÓ, aparadors comercials de Vilafranca

La Joia de Nadal

Amb la col·laboració de l’Escola d’Art Arsenal, Caves Nadal engalana aparadors del centre vila aquestes festes

Caves Nadal i l’Escola Municipal d’Art Arsenal caminem plegats des de fa uns mesos. Els alumnes de Grau Superior de Joieria, sota la tutoria dels seus professors i la cap de taller, Anna Rafecas, han realitzat una col·lecció de joies exclusives per vestir un dels productes més preuats d’aquesta emblemàtica Cava, el Ramon Nadal Giró Gran Reserva 2004. Des del primer moment aquest cava de collita pròpia, elaborat amb les varietats xarel·lo i parellada, va seduir per la seva elegant presentació i impecable transparència. Damunt la intensa llum daurada que desprèn el RNG Gran Reserva 2004, les peces realitzades amb argent i altres materials, reflecteixen processos d'elaboració del cava -des de la terra fins a la màgia d'obrir l'ampolla.

Del 14 de novembre al 2 de desembre de 2011

EXPOSICIÓ, Escola d'Art i Disseny de Tarragona

L'exposició és una sel·lecció de treballs dels estudiants de Joieria Artística de l’Escola Llotja de Barcelona, l’Escola del Treball de Barcelona, l’Escola Massana de Barcelona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, l'Escola d’Art i Disseny de Tarragona i l’Escola Municipal d'Art Arsenal de Vilafranca.

L'escola Arsenal estarà representada pel treball d'Àgueda Velasco, Jordi Ortín, Rut Rigol i Patricia Solé.  Patrícia Solé proposa una peça titulada 3000 retalls (a la imatge superior) amb la que reculll una visió personal de la vida basada en l'acumulació de petites experiències. La seva peça està conformada per tres mil fragments de paper de fumar units per la fragilitat aparent d'un fil.  El blanc és el color dominant com a símbol de potencialitat i el vermell representa aquelles fites significants en la nostra existència.  La peça té una longitud de tres metres (a la fotografia, amb Andrea Arroyo).

L'exposició s'inaugura el dia 14 a les 19h, i restarà oberta al públic fins el 2 de desembre, de 9 a 21h a l'Escola d'Art de Tarragona.

Del 15 de novembre
al 12 de desembre

EXPOSICIÓ, IES Milà i Fontanals / INTERVENCIÓ, Plaça de la vila

25Novembre

Lorena Lajara, alumna de segon curs del cicle de Gràfica Publicitària, ha dissenyat el cartell per la Jornada Internacional Contra la Violència de Gènere que cel·lebrarem el proper 25 de novembre. Durant la jornada, els alumnes de revestiments murals realitzaran una intervenció a la plaça de la vila interpretant la imatge del cartell.

La campanya ha estat promoguda pel Pla Per la Igualtat i el servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca amb la voluntat de fomentar el rebuig actiu contra qualsevol forma de violència i, en especial, la que pateixen les dones.

Del 15 de novembre al 12 de desembre de 2011, podreu veure exposats a l'IES Milà I Fontanals els 26 cartells que han participat en la selecció.  Els cartells han estat elaborats pels alumnes de gràfica de l'Arsenal. A partir del 12 de desembre, l'exposició iniciarà una itinerància que la portarà per tots els centres de secundària de Vilafranca, l'Hospital Comarcal i finalitzarà a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Si us cal més informació de les activitats programades en motiu de la Jornada consulteu el web del pla per la igualtat: http://www.vilafranca.org/html/igualtat/plaigualtat/index.html

Del 13 al 16 d'octubre

L'Arsenal serà present a la VI edició de la Fira de Ceràmica de El Vendrell

L'escola, que enguany cel·lebra els 40 anys, exposarà al Passeig de Bòbiles el treball dels seus alumnes del cicle de Grau Superior de Ceràmica Artística.

Hi sou tots convidats.

Fira de Ceràmica de El Vendrell
Passeig de les Bòbiles
del 13 al 16 d'octubre de 2011
de 10 a 14h i de 17 a 22h

Del 20 de maig al 5 de juny de 2011

Recursos per emportar

L'exposició és una mostra dels treballs realitzats pels alumnes que han participat al programa Recursos per emportar promogut per l'Escola Municipal d'Art Arsenal.

Recursos per emportar pretén acostar les tècniques i procediments d'oficis artístics al públic en general mitjançant tallers i monogràfics que es desenvolupen a domicili.

L'exposició és una mostra de totes les activitats realitzades per alumnes d'escoles, instituts, casals d'avis i altres entitats durant el curs 2010-2011. Els participants han treballat amb els materials i tècniques que utilitzen els professionals del dibuix, la pintura, la ceràmica i la joieria.

Es tracta d'un tast, una presa de contacte. El fruit d'aquesta excitant experiència dóna pas a una nova mostra d'aquests artistes.

Sala Trinitaris
Carrer de la Font, 43
De dimecres a divendres de 18 a 20h, dissabtes i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Els alumnes de segon curs de GS de Joieria Artística, han participat a la 18a edició dels Premis EUROBIJOUX & MIBI de Dissenyadors Europeus de Bijuteria i Accessoris 2011.

Sota el mestratge d'Anna Rafecas i Albert Abella han realitzat un estudi de la tècnica del camafeu, l'han reinterpretada i l'han portat al terreny de materials i formes contemporànies. Per altra banda, i servint-se de la tècnica de fosa amb sèpia, han dissenyat també un conjunt d'anells on el que preval és l'experimentació i la voluntat de simplicitat.

Els alumnes que han estat convocats a Eurobijoux són Romero Fernàndez, Laura Garriga, Mireia Marsol, Ana Morell, Lidia Ramos, Agustí Sandoval, Patricia Santiago, Patrícia Solé i  Rut Rigol. Aquesta última ha estat la representant de l'escola amb opció a premi. El fermall de Rigol està protagonitzat per una pedra volcànica porosa –ben diferent a la pedra dels camafeus tradicionals-- emmarcada per un fil de plata a l'aire i altres elements que li confereixen un marcat caràcter orgànic.

L'Arsenal participa a la primera Setmana de Joieria Contemporània que tindrà lloc els propers 16, 17, 18 de setembre a Barcelona.

L'escola està representada per Alba Olivella -alumna de segon curs de Joieria Artística- que presenta el seu projecte "Reykjavik". L’objectiu és realitzar joies a partir de la fotografia: mitjançant un estudi previ, Alba realitza una fitxa informativa de cada encàrrec amb els records, sentiments i emocions que es desprenen de la imatge i fa una “joia oberta” amb peces extraïbles que conformen la col·lecció.

Aquesta peça forma part de l'exposició Cadàvers Exquisits que podeu visitar a la seu a d'Artesania Cataluna, al carrer Banys Nous 11 de Barcelona, del 22 de setembre al 12 d'octubre.

En l'apartat OFF JOYA , l'escola participa en l'exposició que té lloc a les instal·lacions de l'Escola del Treball (c.Urgell 187 Barcelona).  En aquesta exposició hi podreu veure les propostes del taller de joieria de l'Arsenal juntament amb les peces de Mireia Rossell (Mataró, 1982), Tati Guevara (El Salvador, 1971) i una selecció de peces de l'Escola d'Art Llotja i l'Escola d'Art del Treball. 

Coincidint amb la fira, el FAD farà entrega dels premis Enjoia't el proper dia 16 de setembre a les 20h a l'Auditori del FAD.  El jurat dels premis ha seleccionat per participar una peça de l'alumna Eva Ortín. 

Podeu trobar més informació a: http://www.joyabarcelona.com/

I al web de l'Alba Olivella: http://www.albaolivellajoia.com/

 

 

Divendres 18 de juny, EMA Arsenal inaugura una exposició a la Capella de Sant Pelegrí en què es mostrarà el procés de creació de la imatge commemorativa del 75è aniversari de Vinseum.
A finals del 2009, Vinseum va encarregar a Arsenal la imatge corporativa que ha d’acompanyar tots els actes de celebració del 75è aniversari del Museu de Vilafranca. En la seva realització, s’han implicat tots els alumnes de l’escola, especialment el que cursen GS de Gràfica Publicitària. Aquests han estat els responsables de la creació del logotip, del disseny de l’etiqueta del vi elaborat especialment per l’aniversari i també del packaging. Així mateix, els alumnes d’Autoedició han tingut cura del disseny de la papereria; els de Revestiments Murals han portat a terme una instal·lació a la façana del Museu; i els de Joieria i Ceràmica han realitzat diferents objectes recordatori.
A l’exposició es podrà veure una selecció del material generat durant el procés de gestació de la imatge dels 75 anys de Vinseum. Durant l’acte, tindrà lloc la presentació del vi d’aniversari i de la imatge que el distingeix.