Recursos

Introducció al treball de la porcellana en petit format per aplicar a la joieria

Núria Soley Casas

1, 2, 8 i 9 de febrer de 2020 de 10 a 13h i de 15 a 18h

Objectius del curs

Proporcionar els coneixements necessaris sobre el procés d'elaboració de peces de porcellana per aplicar a la joieria des de la seva concepció fins a la cocció final

Programa

Introducció amb imatges de diferents autors i tècniques de la joieria ceràmica contemporània. Preparació de la porcellana líquida per treballar amb colada i banys, amb motlles d’una i dues peces. Preparació de la porcellana per modelar utilitzant diferents elements per trobar colors i textures. Aplicació de tècniques de decoració abans i després del bescuit. Preparació de les peces amb els acabats necessaris per fer la cuita d’alta temperatura.

ÚLTIMES PLACES!

22 juny de 2017

Aprofita l'estiu per gaudir i formar-te en diferents cursos d'estiu que oferim a l'Escola Arsenal.

Us podeu inscriure a la secretaria de l'escola o trucant al telèfon 93 892 13 62 de 9.00 a 14.00 i de 15.30 a 21.00h

 

 

EL BIG BANG I TU

26, 27 i 28 juny de 2017

Horari del curs: 9.00 a 15.00h

Aquest taller de joieria, impartit per Marc Monzó, prendrà la teoria del Big Bang com a punt de partida. Materialitzarem en un conjunt de joies les nostres visions al voltant d’aquest tema.

El Big Bang es refereix a l’origen de l’univers. D’acord amb aquesta teoria, la matèria, espai i temps estaven comprimits en un únic punt d’infinita densitat que es va expandir en totes direccions, produint el que coneixem com a univers. Els coneixements actuals diuen que tot el que existeix –incloent nosaltres mateixos– és un fragment d’aquella unitat que va explotar.

WORKSHOP D'ELECTROFORMING

11 i 12 de juliol de 2018

Horari del curs: de 10 a 14 h i de 15:30 a 19:30 h

L'electroforming deposita una capa de metalL sobre tot tipus d'elements, per a crear un recobriment total o parcial, oferint-nos així la posibilitat de crear formes tridimensionals, buides i lleugeres, que no podem aconseguir amb altres tècniques. L'aplicació d'aquesta tècnica a la joieria obre un camp inmens de possibilitats creatives. 

L'objectiu del curs es aprendre a utilitzar i configurar un kit bàsic per a electroformar peces de joieria. 

Gaston Rois (Bueno Aires, Argentina), porta 20 anys de trajectoria en el camp de la joieria contemporània. La seva formació en joieria artìstica ha estat a l'Escola Massana, a Barcelona, junt amb Ramon Puig Cuyàs i Carles Codina, i a Saima University, Imatra (Finlandia), junt a Eija Mustonen i Tarja Tuppanen. És membre fundador del col·lectiu de Joieria Artistica Borax 08001.