Represa de la lectivitat

1 d'abril de 2020

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, va prendre la decisió de tancar, a partir del dia 13 de març, tots els centres educatius del país i, per tant, van quedar suspeses les classes presencials i tots els procediments i tràmits escolars.

L’Ajuntament de Vilafranca, en compliment d’aquestes instruccions, va suspendre tota activitat presencial, a l’Escoles de l’Institut Municipal de Formació a partir de la data fixada.

Aquesta aturada escolar és lectiva, no és un període de vacances, el professorat continua actiu de manera telemàtica per tal de gestionar de la millor manera possible el treball competencial amb l’alumnat. Cal tenir en compte que l’aprenentatge en els tallers i les aules tècniques és difícilment substituïble. L’equip docent del centre, en compliment de les instruccions del Departament, continua tenint la responsabilitat de coordinar i regular les activitats didàctiques que es proposin durant aquest període excepcional.

Tots el serveis educatius, direcció, coordinació, tutoria, administració, etc., també continuen treballant per tal de poder atendre, de la millor manera possible, la gestió acadèmica del centre que ha de continuar fins a la finalització d’aquest curs. S’ha habilitat, també, un sistema d’atenció a l’alumnat i les seves famílies que tant pot ser per via telefònica com telemàtica.

És per tot això que l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès preveu mantenir les quotes actuals, per tal de poder fer front a la despesa ordinària i de personal que fan possible la continuïtat del centre en aquestes circumstàncies tan adverses. De fet, us recordem que els rebuts mensuals corresponen a un import global de matrícula que es prorrateja en 10 rebuts anuals per tal de facilitar-ne el pagament. En aquest sentit, es garanteix que l’alumnat podrà acabar graduant el curs, tot i que amb les adaptacions corresponents derivades d’una situació tant excepcional com la que estem vivint.

Us recomanem que intenteu mantenir oberts els canals de comunicació amb l’escola. Seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu trobar al web http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Al web de l’escola http://arsenal.cat i al moodle del centre us mantindrem informats de qualsevol canvi que es pugui produir.

Esperem poder reprendre l’activitat normal el més aviat possible.