Represa de la lectivitat

1 d'abril de 2020

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, va prendre la decisió de tancar, a partir del dia 13 de març, tots els centres educatius del país i, per tant, van quedar suspeses les classes presencials i tots els procediments i tràmits escolars.

L’Ajuntament de Vilafranca, en compliment d’aquestes instruccions, va suspendre tota activitat presencial, a l’Escoles de l’Institut Municipal de Formació a partir de la data fixada.

Aquesta aturada escolar és lectiva, no és un període de vacances, el professorat continua actiu de manera telemàtica per tal de gestionar de la millor manera possible el treball competencial amb l’alumnat. Cal tenir en compte que l’aprenentatge en els tallers i les aules tècniques és difícilment substituïble. L’equip docent del centre, en compliment de les instruccions del Departament, continua tenint la responsabilitat de coordinar i regular les activitats didàctiques que es proposin durant aquest període excepcional.

Tots el serveis educatius, direcció, coordinació, tutoria, administració, etc., també continuen treballant per tal de poder atendre, de la millor manera possible, la gestió acadèmica del centre que ha de continuar fins a la finalització d’aquest curs. S’ha habilitat, també, un sistema d’atenció a l’alumnat i les seves famílies que tant pot ser per via telefònica com telemàtica.

És per tot això que l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès preveu mantenir les quotes actuals, per tal de poder fer front a la despesa ordinària i de personal que fan possible la continuïtat del centre en aquestes circumstàncies tan adverses. De fet, us recordem que els rebuts mensuals corresponen a un import global de matrícula que es prorrateja en 10 rebuts anuals per tal de facilitar-ne el pagament. En aquest sentit, es garanteix que l’alumnat podrà acabar graduant el curs, tot i que amb les adaptacions corresponents derivades d’una situació tant excepcional com la que estem vivint.

Us recomanem que intenteu mantenir oberts els canals de comunicació amb l’escola. Seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu trobar al web http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Al web de l’escola http://arsenal.cat i al moodle del centre us mantindrem informats de qualsevol canvi que es pugui produir.

Esperem poder reprendre l’activitat normal el més aviat possible.

 

Si has acabat el cicle, inscriu-te a la borsa de treball de l'escola

 

Els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior són estudis professionalitzadors que acrediten els coneixements i habilitats necessaris per al desenvolupament de la teva activitat professional. 

Les pràctiques en empreses, les pràctiques realitzades a la UE mitjançant el programa ERASMUS i la Formació en Entorn Laboral (FEL) permeten el primer contacte dels nostres alumnes amb les empreses del sector.

L'escola ofereix a tots els alumnes que finalitzen els seus estudis formar part de la borsa de treball que gestiona l'Oficina Municipal de Treball per tal d'accedir a les ofertes de feina realcionades amb la seva formació.

Si vols formar part de la Borsa, tan sols has de comunicar-ho a secretaria de l'escola, on t'informaran de quins passos cal seguir i quina documentació cal aportar. 

 

Les empreses poden adreçar les ofertes de feina a l'Oficina Municipal de Treball

 

Servei d'Assessorament i Reconeixement acadèmic per professionals que no disposen de la titulació acadèmica

25 juliol de 2018

S'adreça específicament als professionals amb experiència que no disposen de la titulació acadèmica que permeti acreditar la seva competència en l'exercici de la seva professió.

El servei d'Assessorament i Reconeixement permet a aquests professionals obtenir el reconeixement acadèmic de la seva experiència professional acreditada i optar, mitjançant els cicles formatius, a una titulació técnica que els acrediti. Actualment l'escola ofereix assessorament en totes les especialitats d'Arts Plàstiques i Disseny i el reconeixement de les especialitats de Joieria i disseny gràfic i audiovisual.

Informeu-vos de les convocatòries d'Assessorament i de Reconeixement al web de l'escola o bé a la secretaria del centre.

Horaris de segon quadrimestre

A la plana d'horaris podeu descarregar els horaris en format PDF

D'acord amb el calendari de curs, el segon quadrimestre comença el dia 3 de febrer i finalitza el dia 19 de juny de 2020

Accés a horaris 

Curs 2020-2021: Inscripcions per alumnes procedents d'ESO i Batxillerat

Calendari de les Proves d'accés a cicles de Grau mitjà i Grau superior per alumnes amb requisits i sense requisits d'accés

Inscripció: del 13 al 21 de maig de 2020

Podeu realitzar la inscripció a la prova per via telemàtica al web del Departament d'Ensenyament

Realització de les Proves

Prova de GM: part comuna 25 de juny de 2020; part específica APD 26 de juny de 2020

Prova de GS: part comuna 29 de juny de 2020; part específica 30 de juny de 2020

 

  • Llistat provisional de qualificacions: 8 de juliol de 2020
  • Llistat definitiu de qualificacions 14 de juliol de 2020

Podeu trobar més informació sobre el desenvolupament de les proves a ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/

+Info