Col·laboracions

Els convenis establerts amb entitats, empreses i intitucions, han permès als nostres alumnes treballar en projectes reals vinculats a les seves especialitats.

En aquest àmbit trobareu un recull de les darreres col·laboracions de l'escola.

Els alumnes de Grau Superior dissenyen les rotondes d'accés a Vilafranca

15 de desembre de 2016

La primera de les peces ha estat insta·lada a la sortida oest de Vilafranca, enllaçant el carrer Progrès en direcció a la carretera BP-2121

El projecte s'ha de desenvolupat en col·laboració a l'Ajuntemament de Vilafranca per tal de promoure "La Carretera del Vi" que desde Torrelles de Foix, fins a Sitges, enllaça diferents cellers de la comarca.   Els alumnes de grau superior han projectat diferents elements en acer corten que reprodueixen motius relacionats amb l'el·laboració i el consum del vi i que s'instal·laran a les diferents rotondes que inclou aquesta primera wine road de l'estat.

Podeu trobar més informació a http://www.lacarreteradelvi.com/ i a http://vilafranca.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=89022423

Presentem nou projectes a la seu del Departament d'Ensenyament

8 de febrer de 2017

L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'una nova línia de productes per a Ceràmiques Marcó.

Els alumnes de segon curs de Grau Superior de Joieria Artísitca, Gràfica Audiovisual i Gràfica Impresa han participat al Projecte Talent-Art promogut pel Departament d'Educació i l'empresa Ceràmiques Marcó, en el marc del conveni de col·laboració ENSERE entre les escoles d'art i diverses empreses catalanes.

Properament, els projectes estaran presents a l'espai SI de la fira Expo Hogar a Barcelona.

Fidel Igual realitza la campanya Regala Igualtat de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca

15 de desembre de 2016

Projecte de continuitat del curs passat, realitzat per Fidel Igual, alumne de 2n curs de Grau Superior de Gràfica Impresa

L'Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria d'Igualtat, impulsa enguany la campanya de sensibilització de joguines no sexistes sota el lema “REGALA IGUALTAT”. La idea d'aquesta campanya és fomentar una compra responsable de les joguines afavorint els valors d'una societat més justa i igualitària.

 

Els materials de difusió inclouen un cartell i una tarja postal, que es distribuiran per totes les llars d'infants i centres educatius de primària de Vilafranca i també a través de l'associació Centre Vila, l'Associació de Comerciants de la Girada i la Unió de Botiguers i Comerciants de l'Espirall.   Enguany, la Laia i l'Oriol, els personatges ideats per Fidel Igual, acompanyaran a mida real al Patge Reial per diferents indrets de la vila per a que nens i nenes puguin jugar amb el seu armari de professions no sexistes.

Trobareu més informació a http://www.vilafranca.org/jsp/noticies/detall.jsp?id=61265182 

 

Instal·lació amb motiu de la Fira del Gall 2016 a Vilafranca de Penedès

17 i 18 de desembre de 2016

Com en les tres darreres edicions, hem instal·lat els Galls i Gallines de poriestiré que guiaran els visitants cap al recinte de la Fira del Gall

Aquesta intervenció és el resultat del concurs d'idees realitzat conjuntament pels alumnes de Grau Superior de Joieria i de Gràfica, del que va resultar guanyadora la proposta d'instal·lar Galls i Gallines als balcons del centre de la vila per guiar els visitants cap al recinte de la Fira del Gall.

 

Nil Olier és l'autor del cartell de la Jornada contra la violència masclista

17 de novembre de 2016

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Nil Olier és alumne del cicle de grau superior en gràfica impresa i enguany ha estat el responsable del cartell i el díptic de la Jornada contra la violència masclista a Vilafranca del Penedès el proper 25 de novembre de 2016

Com en d'altres ocasions, els alumnes de l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual de l'escola han participat en el concurs intern per realitzar la imatge dels actes promoguts des del Casal per la Igualtat (SIAD) de l'Ajuntament de Vilafranca que innaugurarà nova seu. 

Podeu trobar informació sobre tots els actes al web vilafranca.cat

Presentació de projectes finals
de Grau Superior a l'escola Baltà i Elias

15 de juny de 2016

ESCOLA BALTÀ I ELIAS, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

2016 presentacio balta

Alumnes de Gràfica Impresa, Gràfica Audiovisual i Joieria Artística presentaran els seus projectes finals de cicle de Grau Superior, proposant una nova imatge per a l’escola Baltà i Elias.

La presentació és pública i es farà el proper dilluns 20 de juny, a les 16:00h, al menjador de l'escola Baltà i Elias de Vilafranca.

Sergi Mata dissenya la samarreta del Vijazz 2016

13 juny de 2016

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

vijazz2016 smata

Sergi Mata Montserrat és alumne de segon curs del cicle de Grau superior en Gràfica impresa i ha dissenyat la samarreta oficial de la desena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016

Mostra creativa de l'EMA Arsenal al celler Ferré i Catasús

15 de maig de 2016

COL·LABORACIÓ, LA GRANADA

IMG 8374

Amb motiu de la presentació del vi solidari Atrapaestels de Ferré i Catasús, els alumnes de l'EMA Arsenal han realitzat projectes creatius des de les especialitats de Joieria artística i Gràfica impresa. Es presenten en una mostra a la botiga del celler on es pot veure l'exposició de les propostes realitzades pels alumnes.

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica impresa han realitzat el disseny de l'etiqueta del vi negre Atrapaestels, un vi solidari que destinarà els seus beneficis integrament a l'obra social d'Univers Penedès. Aquesta entitat la integren persones amb diversitat funcional i han participat en el projecte del nou vi Atrapaestels amb el naming. El disseny de l'etiqueta seleccionada l'ha realitzat l'alumne Gerard Nieto, de segon curs de gràfica impresa.

063web

Des del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria artística també es presenten els projectes finalistes treballats amb la temàtica Maridatge de vi i cava amb joies.

Els alumnes de grau mitjà participen en la campanya de sensibilització de la Marató

10 de desembre de 2015

Els alumnes de Procediments de Joieria, APG Interactiu i APG Imprés després d'assistir a la conferència divulgativa sobre les malalties objecte del programa d'enguany, han realitzat murals per tal se sensibilitar sobre la problemàtica de l'obesitat i la diabètis.

Els murals han participat al concurs Pinta La Marató organitzat per la la Fundació Marató. Podeu trobar més informació a  

http://www.tv3.cat/marato/sensibilitzacio

Oriol Cuscó és l'autor de la imatge de la Jornada contra la violència masclista

17 de novembre de 2015

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Cartell Jornada contra la violència masclista

Oriol Cuscó és alumne de gràfica audiovisual i enguany ha estat el responsable del cartell, els díptics i el bucle audiovisual que dóna imatge a la Jornada contra la violència masclista a Vilafranca del Penedès el proper 25 de novembre de 2015

Com en d'altres ocasions, els alumnes de l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual de l'escola han participat en el concurs intern per realitzar la imatge dels actes promoguts des del Casal per la Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca. Les diferents propostes s'exposaran properament a la Sala d'Actes de l'Escorxador, on tindran lloc alguns dels esdeveniments programats enguany.

Podeu trobar informació sobre les activitats programades al web de l'Ajuntament de Vilafranca

Inaugurem a la Sala dels Trinitaris, l’exposició L’altra forma de dibuixar

25 de juny de 2015

SALA TRINITARIS, VILAFRANCA

Gravat de gran format amb piconadora a la Plaça Penedès

Després de gairebé 3 mesos de treball intern recollint materials diversos com plàstics, fustes, ferros i cartrons i dissenyant formes volumètriques amb aquests materials, els alumnes de primer curs de gràfica impresa i gràfica audiovisual de l’Escola Municipal d’Art Arsenal dirigits per l’escultor Ángel Camino, van realitzar els passats 28 i 29 de maig a la plaça de la Verema una acció que va donar com a resultat gravats de gran format obtinguts mitjançat la utilització d’una piconadora en comptes del tradicional tòrcul per a gravats.

Mayra Alfaro realitza l'estand Institucional de l'Ajuntament de Vilafranca a les Fires de maig

15 de maig de 2015

Estand de l'Ajuntament de Vilafranca a la Fira de Maig

Mayra Alfaro és alumna de segon curs de Gràfica Audiovisual i ha realitzat aquest projecte com a part de la seva formació pràctica, tutorada per Sheila González i Albert Abella

Per aquest projecte, hem interpretat els motius i personatges dels Balls de la Festa Major per vincular-los amb l'activitat socioeconòmica de Vilafranca i generar les cinc lones situades als accesos a la vila i l'estand intitucional de l'Ajuntament.

'Pintant el paisatge urbà'
ha concentrat quatre intervencions pictòriques en diferents espais del centre històric de Vilafranca

22 de febrer de 2015

VILAFRANCA, CAPITAL CATALANA DE LA CULTURA 2015

Pintant el paisatge urbà

L'escola municipal d'art Arsenal de Vilafranca del Penedès ha participat aquest cap de setmana en el programa d'actes inaugurals de la capitalitat cultural Vilafranca 2015. Concretament, s'han realitzat quatre intervencions pictòriques sota el títol Pintant el paisatge urbà, en quatre racons emblemàtics del centre històric de la Vila: plaça de Sant Joan, plaça de l'Oli, plaça de Jaume I i plaça de Santa Maria.

Mural de l’escola Arsenal al racó del còmic de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca

19 de febrer de 2015

 Instal·lació del mural a la Biblioteca

Mural Superherois Marvel que l’escola ha realitzat en col·laboració amb la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès.

Es tracta d’un mural conjunt format per pòsters individuals que han treballat els alumnes de Gràfica Impresa i Gràfica Àudiovisual de l’Arsenal que s’exhibirà en el racó que la Biblioteca Torras i Bages té dedicat al còmic.

Aquesta és la segona obra fruit del l’acord de col·laboració que van signar l’Escola Municipal d'Art Arsenal i la Biblioteca Torras i Bages per tal de que els seus alumnes puguin realitzarpresentar, com a projecte de final de curs, un mural al·lusiu al món del còmic per que serveixi de reclam per aquesta secció de la biblioteca.

L’escola torna a col·laborar amb la dissenyadora Natalie Capell en la desfilada del 080 d’aquest any

17 de febrer de 2015

080 Fashion- Natalie Capell

La proposta que la dissenyadora Natalie Capell ha presentat a la passarel·la de la darrera edició del 080 Barcelona Fashion incorpora treballs d’artesania en els seus dissenys, en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art Arsenal.

Aquesta és la segona ocasió en que l’alumnat de l’escola vilafranquina col·labora amb aquesta dissenyadora, amb qui també participen de l’exposició Artesania i Moda, un binomi diferenciador que fins al 29 de març es pot visitar a la seu d’Artesania de Catalunya i que recull peces de la seva col·laboració, l’any passat, també en el marc del 080 Barcelona Fashion.

desembre 2014

INSTAL·LACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Els alumnes de segon curs de joieria artística, gràfica impresa i gràfica audiovisual han estat els responsables de la instal·lació amb motiu de la Fira del Gall

Presentat el calendari oficial de Mas Albornà 2015, dissenyat i realitzat per l’escola

El calendari 2015, dedicat al bestiari popular i festiu de Catalunya, es va presentar dissabte a Barcelona, en la primera Nit del Bestiari Festiu

29 de desembre de 2014

CENTRE CULTURAL EL BORN, BARCELONA

Presentació al centre cultural el Born

Aquest dissabte s’ha presentat a Barcelona la propera edició del calendari social de la Fundació Mas Albornà, dissenyat aquest 2015 per alumnes de l’escola municipal d’art Arsenal, amb el bestiari popular i festiu de Catalunya com a motiu de les imatges.

El calendari de 2015 es va dissenyar a l’Arsenal, a càrrec d’alumnes del mòdul de 2n de Gràfica Publicitària. El disseny de l’alumna Núria Tarrida va ser l’escollit per al projecte. Les fotografies que il·lustren el calendari són d’un equip de quatre alumnes de l’escola (Marc Cursó, Sara Amell, Lourdes Vallès i Núria Tarrida), coordinats pels professors Albert Abella i Sheila González. La maquetació final del calendari és dels alumnes de 2n de Gràfica Impresa.

PRESENTACIÓ A VILAFRANCA:

  • Dimarts, 16 desembre de 2014, a les 19:00h al FORUM BERGER-BALAGUER
    Presentació del calendari Social de Mas Albornà 2015 dissenyat per alumnes de l'Escola Arsenal.
  • Tot seguit, inauguració de l'Exposició "Un any bestial" al CENTRE L'AGRÍCOL, on es podrà veure tot el procès de disseny i la feina feta en paral·lel pels alumnes de 2on curs de Gràfica Publicitària del curs 2013/2014 i dels alumnes de 2on curs de Gràfica impresa i Gràfica Audiovisual del curs 2014/2015.

Maria Hill és l'autora de la imatge del 25N Dia Internacional contra la violència de gènere

25 de novembre de 2014

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

25N Dia Internacional contra la violència de gènere

La imatge d’aquest any és obra de l’alumna de l’escola municipal d’art Arsenal Maria Hill, de 2n curs de GS Gràfica Impresa.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l'Escola Municipal d'Art Arsenal s’afegeixen als actes commemoratius del dia contra la violència de gènere amb un seguit d'actes que es desenvoluparan al llarg de tota la setmana.  Podeu trobar més informació de les activitats al web de l'Ajuntament de Vilafranca

Solidaritats 2014

25 d'octubre de 2014

PLACES DE LA VILA I DE SANT JOAN, VILAFRANCA

Solidaritats 2014
L'activitat ha estat promoguda des del Servei de Solidaritat i Cooperació i compta amb la col·laboració, entre d'altres, de l'alumnat del PFI La Forquilla de La Fassina i de l'alumnat de l'escola municipal d'art Arsenal

El proper dissabte 25 d'octubre, celebrarem la XV Festa de la solidaritat (Solidaritats) a la Plaça de la Vila amb estands informatius d'ONG, tallers diversos, mostra gastronòmica i actuacions musicals.

Inclou la Mostra de curtmetratges de Vilafranca Roda Solidaritat, un projecte de sensibilització, reflexió i divulgació de valors solidaris a través de la realització audiovisual realitzat pels alumnes de l'Arsenal i la Fundació Tus Ojos.

  • Dissabte, 25 d'octubre de 2014, de 17.30 a 21.00h, Plaça de la Vila i Sant Joan, de Vilafranca 

Podeu ampliar aquesta informació al web de l'Ajuntament de Vilafranca

Arsenal col·labora amb Viquipèdia amb nous articles sobre dissenyadors catalans

15 juliol de 2014 

Vikipèdia en Català

Arsenal ha participat juntament amb entitats artístiques, altres escoles d'art i universitats catalanes en el Viquiprojecte Museu del Disseny de Barcelona promogut per l'Amical Viquipèdia i el DHUB.

El Viquiprojecte té l'objectiu de millorar la presència del disseny a la Viquipèdia i posar en valor el coneixement generat en els centres educatius i fer-lo accessible a la xarxa.

Els estudiants de primer curs de cicles de Grau Superior de Joieria Artística, Gràfica Impresa i Gràfica Audiovisual de l'escola han editat un total de diset articles sobre la trajectòria d'importants dissenyadors catalans contemporaris.

El treball de recerca, recompiliació de fonts, redacció i edició dels articles ha estat conduït des de les assignatures d'anàlisi de l'obra, història de la gràfica impresa i història de la gràfica audiovisual i multimèdia.